Geselecteerde filters

Michelin Pilot Sport 4 Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

De Michelin Pilot Sport 4

De Michelin Pilot Sport 4 is de opvolger van de welbekende Pilot Sport 3 PS3 en kwam begin 2016 op de markt. Met deze band borduurt Michelin voort op de ervaring opgedaan met de Michelin Pilot Sport Cup 2. Sinds de introductie is deze band een populair keus gebleken, wat onderstreept wordt door uitstekende verkoopcijfers.

Een lust voor het oog

Michelin begrijpt dat het oog ook wat wil en voert de band uit met een ‘premium touch finish’ wat in de praktijk betekent dat de buitenste zijwand een fluwelig effect meekrijgt. Qua looks zit het dus goed met deze band en het geheel ziet er strak uit in combinatie met mooie lichtmetalen velgen. Het is goed om te weten dat de velg wordt beschermd door een flinke velgrand. Er kan dus met een gerust hard strak langs de stoep ingeparkeerd worden.

Pittige prestaties

Uiteindelijk gaat het bij een autoband om de veiligheid en rijprestaties en ook hier blinkt de Michelin Pilot Sport 4 uit. Onafhankelijk testinstituut TÜV SÜD onderwierp de band aan een aantal stevige tests waar ook een aantal concurrenten aan meededen. De testresultaten waren uitmuntend, want de band behaalde onder andere op het gebied van remafstand op droog en nat wegdek de eerste plek. Wat opvalt is dat de Michelin Pilot Sport 4 ook de snelste rondetijden neerzetten, wat aangeeft dat het zondermeer een sportieve band is. Sterker nog, de Mercedes AMG E-klasse E63 wordt standaard geleverd met de Michelin Pilot Sport 4 in de S-uitvoering. Ook de Ferrari GTC4 LUSSO 2016 wordt standaard geleverd met deze band.

Duurzaam en stil

Niemand trekt graag de portemonnee voor een vers setje banden, daar is vervanging te kostbaar voor. Het is een geruststelling dat dit een bijzonder slijtvaste band is. De Duitsers bij het Dekra Test Center hebben het getest en vergeleken de Michelins met aantal concurrerende banden van Dunlop, Pirelli, Continental, GoodYear en Bridgestone. De Michelins klopten de niet onaanzienlijke concurrentie en kregen de eerste prijs. De statistieken logen er niet om: de Michelin ging 22.374 kilometer langer mee dan de Continental SportContact 6. Overmatig bandengeruis kan als zeer belastend worden ervaren. Gelukkig is dit een stille band met geluidproductie rond de 72Db.

Concluderend hoeven we er eigenlijk niet veel woorden meer aan vuil te maken; de Michelin Pilot Sport 4 is een band die z’n tijd ver vooruit is. Bij banden geldt “you get what you pay for” en deze Michelins zijn zeker niet de goedkoopste. Vergeet daarom niet prestaties en veiligheid moeilijk uit te drukken zijn in geld en omdat dit een slijtvaste band is wordt de investering tijdens de levensduur terugverdiend. In de meeste gevallen kunnen er duizenden kilometers meer mee afgelegd worden en dat merk je uiteindelijk in je portemonnee.

Vergelijk tot 4 producten:

van 98
meer bekijken 20
van 98
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven