Geselecteerde filters

Auto All-season banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


All season banden

Er bestaan zomerbanden en er bestaan winterbanden. Wist u dat er ook iets bestond die elke seizoen goed werkt? Namenlijk de vier zeizoenen banden, 4 seizoenen banden of All Season banden in het engels. De vier seizoenen banden zijn een samenstelling van de zomer- en winterbanden. Het is beter dan een zomerband in de winter en beter dan een winterband in de zomer, maar valt een beetje minder goed dan een zomerband in de zomer of een winterband in de winter. Het verschil met winterbanden is dat er in de winter minder grip en tractie zal hebben in de sneeuw, maar in Nederland zal dat niet zeer vaak gebeuren.

All weather banden en 4 seizoenen banden in één!

Het profiel van de alle seizoenen banden zijn een combinatie van zomerbanden en winterbanden. Het zal per merk verschelen, maar in grote lijnen lijkt het wel daarop. Het materiaal wat wordt gebruikt is ook een mix tussen het rubber dat ze gebruiken voor zomerbanden en winterbanden. Winterbanden worden niet hard door de lage temperatuur en de all season banden blijven ook zacht. Zomerbanden blijven bij warme temperaturen hard, waardoor er meer grip is op het wegdek, wat de zomerband dus ook kan. Het is dus een combinatie van de twee sterkste punten van de zomerband en de winterband.

De beste vier seizoenen banden

De topper van all season banden is de Vector 4Seasons G2 door GoodYear gevolgd door de CrossClimate van Michelin en daarna op de derde plaats de Nokian Weatherproof van Nokian. De reden hiervoor is dat deze banden de beste waren qua grip, prijs en uiterlijk. De Vector 4Seasons G2 is uitermate uitstekend op nat en droog grond. Als het sneeuwt werken de banden nog steeds prima! Verder heeft het ook een lage rolweerstand en een lange levensduur. De Michelin CrossClimate werkt zeer goed op droog grond en werkt gemiddeld op nat grond, maar het is wel beter dan een winterband op natte wegens. Deze band heeft de langste levensduur van de all season banden en heeft een gemiddelde rolweerstand. De Nokian Weatherproof is zeer goed op sneeuw. Op nat grond is deze band ook nog goed en op droog grond is deze band redelijk. De levensduur is echter wel gemiddeld en de rolweerstand ook.

Eigen mening

De all season banden zijn perfect voor mensen zoals ik. De banden zijn relatief goedkoop en het bespaart de moeite om ze elke keer te wisselen. Ik heb persoonlijk zelf de Michelin CrossClimate gehaald en het monteren was zeer simpel. De banden werken nog steeds prima na al deze tijd. De all season banden werken beter dan ik ooit had verwacht en ik ga ze zeker nog heel lang gebruiken, simpelweg door het gemak en qualiteit. Ik raad ze aan iedereen aan die banden willen die heel het jaar door werken in alle weeromstandigheden.

Vergelijk tot 4 producten:

van 4971
meer bekijken 20
van 4971
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven