Geselecteerde filters

Aluminium Auto Velgen

Filteren op:

Open filters

Prijs

tot

Velgmaat

Velgen index

Verkoper


Toon alles

Merk


Toon alles

Lichtmetalen velgen

Het grootste deel van de velgen die bestaan zijn lichtmetalen velgen. Dat zijn velgen die zijn gemaakt van een staallegering die heel licht van gewicht is. Het is meestal een legering van aluminium en andere soorten staal om een licht, maar stevige velg te maken. Dit wordt meestal geprefereerd over stalen velgen, maar is wel een stuk duurder dan de stalen velgen. Toch willen mensen de lichtmetalen velgen om verschillende redenen.

Aluminium Velgen

De meeste lichtmetalen velgen zijn dus grotendeels van aluminium gemaakt. Dit is er omdat de velgen sterk zijn, maar toch licht blijven. Er zijn echter meer voordelen dan dat. De velgen volgen het terrein meer, waardoor de auto sneller kan rijden. De auto heeft hierdoor ook meer grip. Omdat de velgen licht zijn kan de auto ook sneller reiden en wordt het brandstof efficiënter genuttigd. De meeste mensen nemen aluminium velgen echter niet om al deze voordelen. De meeste mensen nemen de aluminium velgen alleen maar omdat het er netter en mooier uitziet dan stalen velgen. Deze velgen passen meer bij nieuwere auto’s, omdat die er minder goed uitzien met stalen velgen.

Fabricage

Er zijn twee manieren die gebruikt worden om deze velgen te maken, namenlijk gieten en smeden. Bij een gegoten velg wordt een mal gebruikt, welke dan gegoten wordt en vervolgens afgewerkt wordt door te draaien en af te slijpen. Doordat de productie redelijk gemakkelijk en snel gaat, zijn gegoten velgen heel goedkoop en betaalbaar. De tweede manier, smeden, is wanneer de velgen door een mal geduwd worden vanuit een grote brok lichtgewicht metaal. Dit kost meer tijd dan bij het geiten en er is meer resterende metaal. Hierdoor zijn de velgen duurden dan wanneer er gegoten wordt, maar het voordeel hiervan is dat er een stuk minder lichtgewicht metaal nodig is om een even sterke velg te creëeren. Hierdoor zijn gesmeden velgen lichter dan gegoten velgen, omdat het door het smeden sterker wordt.

Eigen mening

Ik gebruik nu al meerdere jaren aluminium velgen in elk seizoen behalve in de winter, want daar zijn de stalen velgen beter in. De lichtmetalen velgen voelen heel licht aan als ik aan het rijden ben en het voelt in het algemeen soepeler aan. De aluminium velgen zijn wel wat duurder, maar ik vind ze elke cent waard. Ze staan ook veel mooier bij mijn auto en ik raad ze aan iedereen aan die ze nog niet heeft geprobeerd!

Vergelijk tot 4 producten:

van 18166
meer bekijken 20
van 18166
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven