Geselecteerde filters

Sneeuwkettingen

Filteren op:

Open filters

Prijs

tot

Verkoper

Merk


Sneeuwkettingen kopen: Tips en Tricks

Sneeuwkettingen kopen is een standaard onderdeel van de voorbereidingen voor de wintersport. Zonder goede sneeuwkettingen wordt het rijden op sneeuw en ijzige ondergronden erg gevaarlijk. Maar wat kosten sneeuwkettingen? Waar vind je goedkope sneeuwkettingen online?

Sneeuwkettingen kopen is een van de belangrijkste voorbereidingen op de wintersport. In veel landen zijn ze zelfs verplicht tijdens winters weer. Het is dus belangrijk om de juiste sneeuwkettingen te vinden.

Waar moet je op letten bij sneeuwkettingen kopen?

Het eerste waar je op moet letten bij het aanschaffen van sneeuwkettingen, is de bandenmaat. Wanneer de ketting goed om je banden past, kun je er veilig mee rijden. De maat van je band kun je vinden op de banden die momenteel onder je auto zitten.

Op je banden staat namelijk een code. Neem bijvoorbeeld de code 195/65 R15 91T:

  • 195 is de breedte van de band in millimeters;
  • 65 is de hoogte/breedte, oftewel de verhouding tussen de breedte van een band, uitgedrukt in een percentage;
  • R staat voor de radiaalstructuur;
  • 15 is de diameter (velgdoorsnede) van de band.

In dit geval is de code dus 195/65-15.

Met deze code vind je gemakkelijk de juiste sneeuwkettingen voor jouw banden. Heb je jouw code al gevonden bij je merk van voorkeur? Waarschijnlijk staat er een mooie besparing bij. Kies de aanbieder met de beste prijs of waarmee jij goede ervaring hebt.

Goedkoop duurkoop?

Maar let goed op: goedkoop is niet altijd beter! De prijs van een sneeuwketting kan variëren van €25 tot €500. Duurdere kettingen leg je vaak makkelijker om de banden heen, zijn steviger, van betere kwaliteit, gaan langer mee en zijn vaak beter om bij een kleinere wielkastruimte toch makkelijk om het wiel te kunnen plaatsen. Ga je voor veiligheid? Of ga je elk jaar op wintersport? Kies dan vooral voor kwaliteit!

Selecteer de sneeuwkettingen op basis van de maat van de banden en het juiste merk. Vergelijk vervolgens de aanbieders met elkaar om de prijs/kwaliteitverhouding te bepalen die het beste bij jou past.

Vergelijk tot 4 producten:

van 25
meer bekijken 5
van 25
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven