Geselecteerde filters

Bridgestone Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie

Bridgestone banden bewijzen zich door hun kwaliteit

De Japanse onderneming Bridgestone is de grootste bandenfabrikant ter wereld. Naast banden produceert het bedrijf ook fietsen, golfuitrusting, tennisprodukten en scheepsuitrustingen. Sinds 1952 beheert de bandenfabrikant het Bridgestone Museum voor Schone Kunsten, waar werken van Japanse, Amerikaanse en Westeuropese kunstenaars te bezichtigen zijn.

Geschiedenis van de onderneming

Als oprichtingsdatum van de firma Bridgestone geldt het jaar 1931 en de firma was oorspronkelijk gevestigd in Kirume. Later werd het hoofdkantoor naar Tokyo verplaatst. Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf met de produktie van fietsen en motoren; met de produktie van laatstgenoemde groep werd in 1970 opnieuw begonnen. In de zeventiger jaren was het grootste deel van de omzet afkomstig uit de bandenproduktie voor de montage op nieuw-geproduceerde motorfietsen van de grote Japanse motorfabrikanten. Bridgeston banden worden tegenwoordig niet alleen in Japan, maar ook in zeven fabrieken in Europa geproduceerd. In de racesport is Bridgestone sinds 2010 niet meer vertegenwoordigd in de Formule 1, maar het bedrijf heeft het alleenrecht op de leverantie van banden voor de MotoGP wedstrijden.

De producten van Bridgestone

Bridgestone banden worden niet alleen geproduceerd voor auto's en vrachtwagens, maar ook voor bedrijfswagens en motorfietsen. Verder biedt Bridgestone banden voor speciale voertuigen, zoals bouwmachines. Vele autofabrikanten rusten hun nieuw-gefabriceerde auto's uit met banden van Bridgestone. De onderneming biedt zomerbanden, winterbanden en moderne vierseizoenenbanden aan. Naast banden voor personenauto's en motorfietsen en bandenuitrustingen voor bedrijfswagens produceert Bridgestone ook fietsbanden. Zowel op de markt voor personenauto's als voor motorfietsen is deze bandenfabrikant marktleider.

Autofabrikanten kiezen bij voorkeur voor Bridgestone banden voor de uitrusting van hun nieuw-geproduceerde auto's, want ze zijn overtuigd van hun kwaliteit. Bridgestone banden horen bij het standaard assortiment van vrijwel alle bandenhandelaars. Ze bevinden zich in het hogere prijssegment, maar dankzij hun solide prestaties en hun lange houdbaarheid bieden ze toch een overtuigende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Vergelijk tot 4 producten:

van 2947
meer bekijken 20
van 2947
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven