Geselecteerde filters

205 55 R16 Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


205 55 R16 – de juiste maat voor de grotere middenklasse auto

De bandgrootte 205 55 R16 is een sportvariant op de gangbare 205-banden. Dit formaat vindt vooral bij de grotere auto's uit de middenklasse wijde verspreiding. Banden van deze klasse bieden meestal een uitgelezen prestatiespectrum, maar ook hier zijn er natuurlijk specialisten.

Overtuigend totaalpakket = Solide degelijkheid voor alledaags gebruik

Slechts een band die door de beste eigenschappen overtuigt kan zich in deze klasse staande houden. Banden van het formaat 205 55 R16 dienen ook bij hoge snelheden constant volop te presteren en ook in extreme situaties over voldoende veiligheidsreserves te beschikken. Grote en zware voertuigen vormen een speciale uitdaging voor het prestatievermogen van deze band. Behalve goed acceleratie- en remgedrag zijn bij zomerbanden van deze dimensies vooral de eigenschappen bij natheid doorslaggevend. Maar ook rijcomfort en benzineverbruik spelen een grote rol bij de keuze van de meest geschikte banden. Al deze aspecten tezamen stellen de fabrikant voor grote uitdagingen. Toch hebben vandaag niet alleen Premium-fabrikanten een passend aanbod klaar, dat geldt nu ook voor aanbieders uit het zogenaamde budgetsegment, zoals Toyo en Kumho.

Zomerbandentest van ADAC

De ADAC heeft een serie veel gebruikte zomerbanden van het formaat 205 55 R16 getest (ADAC Zomerbandentest 2012) en kwam daarbij uit op verschillende opvallende resultaten. Van de in totaal 15 testbanden bleken er slechts vijf, eenderde dus, werkelijk uitgebalanceerd. Veel banden legden vooral op een natte ondergrond duidelijke zwakheden aan de dag. Juist bij deze eigenschap wordt het kaf van het koren gescheiden.

Onder de winnaars bij deze test bezit ieder model zijn individuele sterke punten: de OptiGrip van Goodyear bijvoorbeeld beschikt over duidelijk betere verslijtingseigenschappen dan de meeste concurrerende modellen. De Pirelli Cinturato P7 daarentegen scoort goed door zijn uiterst lage geluidsniveau. Wat betreft brandstofverbruik is echter de Hankook Kinergy Eco de glanzende winnaar. Kortom, veel budgetmodellen kunnen meedraaien, op individuele gebieden zijn ze zelfs gelijkwaardig aan de modellen uit de Premium-klasse.

Banden m et de maten 205 55 R16 zijn vooral te vinden bij de ruimere wagens uit de middenklasse. De eisen die worden gesteld aan de prestatie zijn in dit segment alles bij elkaar groter dan bij kleinere voertuigen. Daarbij is uitgebalanceerdheid een belangrijk criterium. Toch zijn het vaak de voortreffelijke individuele eigenschappen van een band die bijdragen aan de beslissing te kopen.

Vergelijk tot 4 producten:

van 1308
meer bekijken 20
van 1308
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven