Geselecteerde filters

Velgen

Filteren op:

Open filters

Prijs

tot

Velgmaat

Velgen index

Verkoper


Toon alles

Merk


Toon alles

Velgen kopen

Velgen kopen is iets wat altijd moet gebeuren. Het is een noodzaak, want zonder velgen komt u niet heel ver. Velgen kopen kan op vele manieren, maar de twee standaard en meest gebruikte manieren zijn online en in een winkel. Online kopen is het eenvoudigste en gemakkelijkste, sinds alles afgehandeld kan worden terwijl u op uw bank zit. Als u in het echt banden haalt is dat makkelijker, want u kan altijd hulp vragen aan de winkel medewerkers. Als u nieuwe velgen gaat aanschaffen moet u eerst weten dat er verschillende soorten velgen zijn. Tegenwoordig is het kopen van velgen op het internet zo simpel dat u snel de fout in gaat met het soort velg dat u haalt.

Soorten velgen

Om te weten wat voor soort velgen u nodig heeft moet u eerst onderscheid kunnen maken tussen de twee belangrijkste soorten om er zeker van te zijn dat u de velg koopt die goed past bij uw auto en andere voorkeuren.

De eerste van de twee zijn stalen velgen, velgen die gemaakt zijn van staal. Ze zijn goedkoop en sterk, maar ze zijn zwaar en niet mooi. Het grootste voordeel van deze velgen kan gewonnen worden in de winter. De zware en grote velgen zijn goed voor de ruwe weersomstandigheden en ook bijvoorbeeld strooizout. Het is handig om deze velgen te hebben in combinatie met winter banden.

De tweede soort velgen zijn lichtmetalen velgen, namenlijk aluminium. Dit wordt geprefereerd door velen omdat het mooier is dan de stalen velgen. Er zijn echter meer voordelen dan dat. De velgen zijn lichter dan de stalen velgen waardoor de auto sneller kan gaan. Dit komt omdat de velgen de veren van de auto het terrein beter kunnen volgen wat als uitkomst meer grip heeft. Daardoor wordt het brandstof gebruik verminderd en zal daardoor efficiënter rijden.

Velgen online

Tegenwoordig kunt u nu velgen online kopen en laten bezorgen. Het gemak en de voordelen die dit brengt is zeer groot. Het bespaart tijd en moeite die u waarschijnlijk niet heeft in uw drukke leven. Met de handige online tools kunt u nu precies de maat en soort velg vinden die u nodig heeft! Hier kunt u alle velgen vinden die u wilt met dezelfde qualiteit die u gewend bent in een winkel en het gaat veel efficiënter en sneller!

Velgenshop

Naar een velgenshop gaan heeft natuurlijk ook nog steeds zijn voordelen. U kan hulp vragen met het uitzoeken van velgen die goed bij uw auto passen. Een andere grote voordeel is dat u de velgen gelijk heeft, wat niet zo is als u online besteld. Ook het gevoel dat u echt in de winkel staat tussen alle velgen is iets dat niet kan achter uw computer scherm. Het is dan ook moeilijker om te weten hoe groot alles is, behalve de maten.

Eigen ervaring

Ik heb stalen en lichtmetale velgen gehad. De stalen velgen vond ik wat minder mooi staan bij mijn auto, maar het was wel beter in de winter. De lichtmetale velgen waren wat mooier en ze reden fijn als er geen ruige wegomstandigheden waren. Online shoppen vind ik handig, sinds ik een lui persoon ben en toch graag alles liever op één plek doe, maar naar een velgenshop gaan is nog steeds iets wat ik regelmatig doe.

Vergelijk tot 4 producten:

van 19086
meer bekijken 20
van 19086
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven