Geselecteerde filters

215 45 R17 Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


215 45 R17 – een snelle band voor wagens uit de middenklasse, hogere middenklasse en topklasse

Banden met de afmetingen 215 44 R17 zijn geschikt voor sportwagens, limousines, combi's, coupés en cabrio's. Vooral bij snel rijden op de snelweg scoort de band van het formaat 215 45 R17 goed.

215 44 R17 – Een spoorvaste band van topklasse

Een band met de afmetingen 215 45 R17 is geschikt voor hoge snelheden. De bandaanduiding laat zien dat de band 215 millimeter breed is, want de eerste driecijferige waarde geeft de breedtedoorsnede aan. Banden van dit formaat bewijzen hun waarde door spoorvast weggedrag en de voortreffelijke handling. Het brede bandoppervlak biedt plaats voor goede aquaplaningsprofielen. Dit laat de Toyo PROXES T1R ook zien. De tweede waarde van de bandaanduiding betreft de profielhoogte in procenten. Banden met een profielhoogte van 45 procent zijn banden met een laag profiel. Hun geringe rolweerstand maakt een efficiënte rijwijze mogelijk met minimaal benzineverbruik bij hoge snelheden.

Snelle banden voor ieder weer

Bij de waarde voor de profielhoogte staat een R, dat staat voor radiaalband. Bij bijna alle nieuw vervaardigde banden gaat het om radiaalbanden. Diagonale banden worden alleen nog voor oudere wagens gebruikt. Radiaalbanden hebben allerlei voordelen, zoals geringe slijtageverschijnselen. De op R volgende waarde betreft de diameter van de velg. Uit de bandaanduiding is op te maken dat de diameter 17 inches bedraagt. Banden met de dimensies 215 45 R17 bieden ook op sneeuw de hoogste mate van veiligheid. Als zeer goede sneeuwband in dit formaat kwam de Pirelli winterband SOTTOZERO uit de test.

Onder de banden met de maten 215 45 R17 zijn veel sterke modellen te vinden. Kwalitatief uiterst hoogwaardig is de sportwinterband Dunlop SP Winter Sport M3, die in de test positief opviel door zijn zeer korte remweg.

Vergelijk tot 4 producten:

van 395
meer bekijken 20
van 395
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven