Geselecteerde filters

Viking Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


Geschiedenis

Het bedrijf Viking begint al vroeg in de 20e eeuw. Vikim Askim begon met de productie van rubber artikelen (schoenen en banden inbegrepen) in Askim, Noorwegen, waar de Vikingen vroeger leefden.

In 1970 krijgt de martkleider ervaring in de OE markt en begint zich te richten op de productie van autobanden. Met een marktaandeel van meer dan vijftig procent, is viking nu de grootste marktleider in Noorwegen. Iedereen in Noorwegen kent het merk en tijdens die tijd wordt Viking erkent als de krachtigste merk. Het merk begint te leveren aan grote bedrijven zoals, VW, Ford en Volvo. Viking richt zich op haar sterke eigenschappen en produceert een grote aantal winter- en zomerbanden.

In 1983 wordt Viking al internationaal een succes en begint Viking te leveren aan Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, de VS, Italië en Duitsland. In 2008 verkoopt Viking al wereldwijd één miljoen autobanden per jaar.

Waarom Viking?

De banden zijn spectaculair. Ze hebben natuurlijk een uitstekende grip op droge wegen, maar op natte wegen is de grip even goed! Ook op andere wegomstandigheden rijden deze banden met veel grip, zoals te verwachten is van een wereldwijde producer van autobanden! De remeigenschappen is ook uitstekend op alle wegomstandigheden gepaard met een prima rijcomfort en geluidsontwikkeling. De bandenslijtage is minimaal en ze gaan zeer lang mee, omdat het materiaal zo sterk en goed ontwikkeld is, wat ook hun sterkste punt is! Het is niet voor niks dat ze al bijna een heel eeuw al bezig zijn en nog steeds groeien!

Eigen mening

De banden van Viking zijn een goede deal. De kwaliteit die u krijgt voor een mager prijsje is het zeker waard. De grip en rijcomfort zijn zeker boven de maat en de banden zijn zeer stevig en sterk. De banden zijn gemakkelijk en snel te installeren nadat u ze heeft gekocht en u hoeft dan een hele lange tijd geen nieuwe meer te halen, omdat ze zeer lang mee gaan. Ik ben al jaren een klant van de Viking banden en dat zal ik nog vele jaren zijn. Het is een band die bijna even goed is als A-klasse banden en de prijs is lager. Iedereen die ik aangeraden heb om deze banden aan te schaffen zijn er zeer tevreden mee en zouden het zeker nog een keer halen. Waarom zij wel en u niet? Neem deze banden en u zult er zeker geen spijt van krijgen! De zekerheid van de kwaliteit heeft u, want het bedrijf bestaat al bijna een heel eeuw.

 

Er zijn geen producten meer voor uw zoekopdracht.

Deze winkel heeft geen aanbiedingen beschikbaar op dit moment

Vergelijk tot 4 producten:

van 63900
meer bekijken 20
van 63900
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven