Geselecteerde filters

Goodyear EfficientGrip Performance Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Prijscategorie

De GoodYear EfficientGrip Performance

Als het gaat om het leveren van kwalitatief hoogwaardige autobanden heeft GoodYear een naam hoog te houden. De Amerikaanse bandenproducent verkoopt per jaar een slordige 166 miljoen banden aan kieskeurige automobilisten wereldwijd. Het bedrijf heeft sinds 1898 een benijdenswaardige reputatie opgebouwd met het fabriceren van technisch vooruitstrevende banden.

Wat dat betreft is de EfficientGrip Performance een typische GoodYear band. In de praktijk houdt dit in dat er een goede balans is bereikt tussen uitgekiende prestaties op het gebied van grip (veiligheid) en duurzaamheid. En dit alles voor een prijs die alleszins realistisch genoemd mag worden. Als u van plan bent om nieuwe banden te kopen, dan doet u er goed aan om de EfficientGrip Performance mee te nemen in het vergelijkings- en aankoopproces. We leggen uit waarom.

A-score voor grip op een nat wegdek

Een nat wegdek komt ook in de zomermaanden vaker voor dan ons lief is. Bij zulke condities kan een matige autoband je lelijk in de steek laten, met alle gevolgen van dien. Een A-score voor grip op een nat wegdek maakt de GoodYear EfficientGrip Performance een uitstekende keuze voor typisch Nederlandse condities. Deze zogenaamde A-score is het hoogste haalbare classificatie volgens de EU-regelgeving. Vooral prestaties tijdens het stevig remmen zijn goed te noemen bij deze band. Dat ondervond ook de ADAC, zeg maar de Duitse versie van onze ANWB, want deze gaf de 195/65 R15 91V band een score van ‘Good (2,2)’ tijdens hun zomerbandentest in Maart 2017.

Grip en rolweerstand

Grip en rolweerstand staan in relatie met elkaar. Meer rolweerstand heeft gevolgen voor de efficiency en het brandstofverbruik zal toenemen. Bij de GoodYear EfficientGrip Performance is deze balans tot in de puntjes uitgedokterd. De rolweerstand is met 18% gereduceerd en dit zal de gebruiker merken in de portemonnee. Over de grip hoeft men zich geen zorgen te maken, deze is onverminderd uitstekend.

Veilig rijden met goede remeigenschappen

Het is een geruststellende gedachte dat deze band je niet in de steek zal laten mocht je ooit flink in de ankers moeten. GoodYear claimt dat de remweg sterk gereduceerd wordt door middel van ActiveBraking Technology. De technologie zorgt er voor dat er meer contact is tussen de band en wegdek tijdens een stevige remactie. Op de website rept men van een 8% remwegreductie bij een nat wegdek en 3% bij een droog netwerk. Het zijn juist deze meters die het verschil kunnen maken tussen daadwerkelijk contact met een andere weggebruiker of zonder brokken de weg kunnen vervolgen.

De autojournaille is lyrisch

De uitstekende prestaties van de GoodYear EfficientGrip Performance is ook de autojournalisten niet ontgaan. Auto Zeitung heeft het over ‘very recommended’ en Gute Fahrt Tire Test in 2017 classificeert de band als zijnde ‘very good’. AutoBild is ook een fan van de band en de GoodYear EfficientGrip Performance haalde de derde plek uit 15 inzendingen.

Uiteindelijk zijn het de eindgebruikers die pas echt kunnen oordelen over de band. Op de GoodYear site hebben op het moment van schrijven 812 gebruikers hun mening gegeven. Het resultaat? Een dikke 8,3 gemiddeld. Het geeft aan dat ook de eindgebruiker in z’n nopjes is met deze band.

Vergelijk tot 4 producten:

van 122
meer bekijken 20
van 122
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven