Geselecteerde filters

Schwalbe Big Apple Banden

Filteren op:

Open filters

Prijs

tot

Verkoper


Toon alles

Schwalbe Big Apple banden: Brede banden voor meer veiligheid

De Schwalbe Big Apple banden hebben nieuwe technologieën. Met de Big Apple banden van Schwalbe heb je meer comfort, maar ook een ontspannen fietstocht. Wat maakt deze banden zo speciaal?

De technologie van Schwalbe Big Apple banden

De unieke technologie van Big Apple banden is de zogenaamde balloonbike. Dit betekent comfortabel fietsen, maar op bredere banden. Eigenlijk is dit een hele simpele technologie.

De Schwalbe Big Apple fietsbanden hebben pneumatische luchtvering. Dit zijn heel veel kleine luchtkussens in de band. Deze luchtkussens zorgen voor een natuurlijke demping. Daardoor is er geen ingewikkelde veertechnologie nodig.

Een normale fietsband heeft een druk nodig van zo’n 4 bar. De banden van Big Apple van Schwalbe hebben bij voorkeur een druk tussen de 2 en 2,5 bar. Aanzienlijk lager dus. Daarmee heb je meer comfort tijdens het fietsen.

Lagere rolweerstand door minder trillingen

Met de Big Apple banden heb je tot zo’n 25% minder trillingen in de fiets, en tot 33% met een fiets met veringen. Dit betekent dus meer comfort tijdens het fietsen, maar dit maakt het fietsen ook minder belastend voor bijvoorbeeld je rug.

Hobbelige wegen, keien of gaten in de weg maken voor jou niets meer uit. De banden egaliseren namelijk deze trillingen. Daardoor heb je een lagere rolweerstand en kost het minder energie om over hobbelige wegen te fietsen.

Op een stenen pad hebben de Schwalbe Big Apple banden een lagere rolweerstand van zo’n 11 procent. Dit betekent direct dat het fietsen over een weg met stenen jou zo’n 11 procent minder energie kost.

Nog meer voordelen van Schwalbe Big Apple banden

  • De extra brede banden van Schwalbe Big Apple komen niet vast te zitten in de tramrails.
  • Een langer contact met het wegdek door de snelle reactie van de vering. Daardoor fiets je veiliger over hobbelige wegen.
  • Luchtvering in de band, dus geen extra onderhoud(skosten).

Passen de Schwalbe Big Apple banden op jouw fiets?

Deze banden passen niet zomaar op elke fiets. Er moet voldoende ruimte zijn bij het fietsframe, spatbord, fietsvork en remmen. Omdat deze banden breder zijn dan normale banden, zijn ze niet geschikt voor racefietsen. Ze passen dus op je stadsfiets of mountainbike.

Schwalbe Big Apple banden prijs

Zoek je naar een Schwalbe Big Apple aanbieding? Bij Banden.nl kun je de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo vind je hier de laagste prijs voor Schwalbe Big Apple.

Schwalbe Big Apple kopen

Wil jij Schwalbe Big Apple kopen voor op jouw fiets? Bekijk dan snel hier de laagste prijs voor Schwalbe Big Apple banden.

Vergelijk tot 4 producten:

van 11
van 11
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven