Geselecteerde filters

Auto Winterbanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


Winterbanden kopen… wat moet je weten?

Wilt u winterbanden kopen? Dan is het belangrijk om hier zoveel mogelijk over te weten zoals wat kosten winterbanden, zijn goedkope winterbanden wel goed om te gebruiken en kan ik winterbanden online kopen? Lees vooral verder en dan vertellen wij hier wat je moet doen als je wilt een set winterbanden wilt hebben.

Minimum profiel winterbanden

Weet je hoeveel profiel winterbanden nodig hebben? Er is een wettelijk minimum van 1,6 voor banden. Maar om een winterbanden profiel te hebben is het geadviseerd om 4mm te hebben. Wanneer het profiel van de band minder dan 4mm wordt dan worden de eigenschappen voor winterse omstandigheden minder efficiënt en kan je last krijgen van een verminderde grip en een langere remweg dan normaal.

Wat zijn de beste winterbanden?

Om te beslissen wat de beste winterbanden zijn moeten ze natuurlijk getest worden. Degene die dat vaak testen zijn onder andere de ANWB, Autoweek en Autoreview. Zo worden de banden bij de ANWB op de volgende zeven onderdelen getest hetwelk zijn:

 1. Hoe de winterbanden presteren op een droog wegdek
 2. Hoe de winterbanden presteren op een nat wegdek
 3. Hoe de winterbanden presteren op een besneeuwd wegdek
 4. Hoe de winterbanden presteren op een wegdek met ijs
 5. Hoeveel geluid de winterbanden maken
 6. Hoeveel brandstof er wordt verbruikt met de winterbanden
 7. Hoeveel de winterbanden slijten en hoe lang ze mee gaan

Deze zeven onderdelen hebben elk ook nog subonderdelen. Zo wordt er tijdens het meten van de prestatie op een droogwegdek gedrag in bochten, spoorwisseling en remmen getest. Zo worden banden dus op alle vlakken getest. Na het testen krijgen de winterbanden een score waarvan ze maximaal een vijf kunnen scoren. Zo kunt u zien of banden goed of slecht zijn. Hier zie je een paar van de banden die goed hebben gescoord:

 • De Goodyear Ultragrip 9
 • De Michelin Alpin A4
 • De Dunlop Winter Sport 5
 • De Continental Wintercontact TS860
 • De Michelin Alpin 5
 • De Pirelli Cinturato Winter
 • De Semperit Speed-Grip 2
 • De Nokian WR D4
 • De Hankook Winter i-Cept RS2 W452

Voor een lijst van goede banden kunt u deze terugvinden op de website van ANWB.

Zijn winterbanden goedkoop?

Het gebeurd vaak dat mensen hun winterbanden te koop aanbieden op verschillende websites. Om winterbanden prijs te vinden kunt u overal online rondkijken. Maar hier op banden.nl bieden wij een prijs winterbanden aan die het beste is voor u samen met de kwaliteit van de top merken. Winterbanden kosten geld, maar het is belangrijk om goed te investeren in je eigen auto. Kosten winterbanden veel geld? Dat zou wel zo kunnen zijn maar zelfs dan is het goed om je veilig te kunnen voelen in je auto en comfort te hebben is het soms goed om iets meer te betalen voor je eigen rust.

Conclusie winterbanden

Hopelijk weet je nu meer over winterbanden en kan je makkelijker een beslissing maken over welke band je wilt kopen. Zo hebben we gezien dat het profiel het beste 4mm kan zijn voor winterbanden. Ook weet je nu waar je op kan letten met het kijken naar nieuwe winterbanden door te kijken waarop ze getest worden en of ze goed scoren op onderdelen die je belangrijk vindt. Weet je al wat voor band je wilt? Deze kan je dan kopen hier op banden.nl

Vergelijk tot 4 producten:

van 8651
meer bekijken 20
van 8651
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven