Geselecteerde filters

Goodyear UltraGrip 9 Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


EU labeling


tot

Verkoper

De GoodYear UltraGrip 9

De Goodyear UltraGrip 9 is het logische vervolg op de UltraGrip 8, een band die bekend stond om z’n uitstekende grip in bar winterweer. Het goede nieuws is dat de nieuwe UltraGrip 9 nog beter presteert dan z’n voorganger en vooral in de sneeuw zeer goed uit de verf komt. De band is het overwegen waard voor automobilisten die hun kilometers maken in eigen land, maar tegelijkertijd de zekerheid willen dat de band hun niet in de steek zal laten in diepwinterse condities zoals je deze vindt in bijvoorbeeld Scandinavië of in de Alpen.

Een stille winterband

Winter in Nederland betekent niet per definitie vorst, sneeuw en ijs, daar zijn onze winters te zacht en te variabel voor. Goed om te weten dus dat deze band het ook prima doet op een droog wegdek en bij hoge snelheden. Daarbij moet worden opgemerkt dat de geluidproductie binnen de perken blijft. Een winterband kan flink geluid produceren wanneer je dit vergelijkt met een reguliere zomerband, dus dit is een uitstekende band voor automobilisten die comfort op prijs stellen.

Technische snufjes

De technici in de Goodyear fabriek hebben puik werk afgeleverd met betrekking tot het loopvlak van de UltraGrip 9 band. Een relatief lage rolweerstand betekent dat deze band prima rijcomfort biedt. Lage rolweerstand lijkt in contradictie met grip, immers, meer rubber op het wegdek betekent normaliter meer grip, maar het is Goodyear gelukt om praktisch een perfecte balans te vinden. Een lage rolweerstand heeft ook invloed op het brandstofverbruik en de GoodYear UltraGrip 9 ontziet als gevolg de portemonnee. Bijkomend voordeel van laag brandstofverbruik is het feit dat het milieu wordt ontzien. Minder brandstofverbruik draagt uiteindelijk een reductie aan CO2 uitstoot op. Het is een prettige gedachte.

Ook de autobranche is overstag

De Goodyear UltraGrip 9 werd ook door de binnenlandse- en buitenlandse autojournaille goed ontvangen en de band won vele prijzen. Vooral het gezaghebbende ADAC was onder de indruk en de Goodyear Ultragrip 9 pakte de eerste plaats tijdens een test in 2015, waar in totaal 15 verschillende winterbanden aan een uitgebreide test werden onderworpen. In 2016 werd deze prestatie herhaald en wederom eindigde de Goodyear op de eerste plek. Niet slecht aangezien Michelin, Pirelli, Continental en andere grote fabrikanten hun beste winterbanden zagen stranden in directe vergelijking met de Goodyear. In eigen land test de ANWB als sinds jaar en dag autobanden. De Goodyear Ultragrip 9 ontving veel lof en werd als beste verkozen op ‘sneeuw, verbruik en geluid’.

Vergelijk tot 4 producten:

van 42
meer bekijken 20
van 42
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven