Geselecteerde filters

195 65 R15 Auto Winterbanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


Winterbanden 195 65 r15 - een klassieke bandenmaat nader bekeken

De 15 inch velg is sinds de jaren negentig, toen auto’s en velgen kleiner waren dan nu, een populair keus geworden en een groot gedeelte van Nederlandse middenklassers staat inmiddels op 15 inch (licht)metaal.

Bij specifiek de 195 65 15 winterbanden hebben we het over een band die 195 millimeter breed is. De ‘65’ geeft de hoogte/breedteverhouding aan. In dit geval bedraagt de hoogte van de band dus 65% van de breedte. De ‘r’ houdt in dat het om een radiaalband gaat en de 15 gaat over de voornoemde 15 inch velgdiameter.

Deze gestandaardiseerde weergave houdt in dat het een stuk makkelijker is geworden om banden te vergelijken en te kopen. Helaas geeft het geen kwaliteitsoordeel en moet er voor het grootste gedeelte toch op de woorden van de fabrikant worden vertrouwd. Gelukkig is daar in de laatste decennium ook nog een andere wegingsfactor bijgekomen; gebruikers die hun ervaring delen online.

Enkele bekende fabrikanten van 195 65 r15 winterbanden

Het is zoeken naar een naald in een hooiberg om een bandenfabrikant te vinden die zich niet toelegt op fabricage van winterbanden. Het is in de loop der tijd een belangrijke categorie geworden. Ga maar na, in Duitsland is het tegenwoordig strafbaar om zich in winterse omstandigheden op de weg te begeven als er niet op winterbanden wordt gereden.

Het Franse Michelin heeft een reputatie hoog te houden en gooit al sinds jaar en dag hoge ogen met de Alpin winterband. Ook deze is gelukkig ook verkrijgbaar in 195 65 15. Een hoge mate van kwaliteitscontrole en flinke investeringen in R&D hebben er toe geleidt dat Michelin zich aan het voorfront van technische ontwikkelingen bevindt. De Alpin is zondermeer een uitstekende keus voor eenieder die in de markt is voor 195 65 r15 winterbanden.

Michelin’s grootste rivaal is wellicht Pirelli en deze Italiaanse firma heeft ook een aantal geduchte winterbanden in 195 65 15 in het assortiment. De Cinturato Winter heeft, zoals het de Italianen betaamt, een klinkende naam meegekregen en gelukkig blijven de prestaties niet achter. In verschillende Europese tests werd de band positief ontvangen.

Wil je wat minder kwijt zijn aan winterbanden dan loont het zich om naar de kleinere fabrikanten te kijken. De Semperit Speed-Grip 2 is een goede keus. Deze winterbanden 195 65 r15 zouden met een uitgekiend aankoopbeleid voor minder dan € 70 euro op te pikken moeten zijn.

Vergelijk tot 4 producten:

van 303
meer bekijken 20
van 303
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven