Geselecteerde filters

Vredestein Snowtrac 5 Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Vredestein Snowtrac 5 banden

Ondanks het feit dat de laatste Nederlandse winters niet veel te bieden hadden qua sneeuw en ijs, blijft het monteren van winterbanden onverminderd belangrijk. Sneeuw en ijs kunnen plotseling de kop opsteken met alle gevolgen van dien, zelfs in een zachte winter. Het feit dat je op je banden kan vertrouwen in de meest barre omstandigheden is uiteindelijk een geruststellende gedachte en een investering waard.

Een band van eigen bodem

De Vredestein Snowtrac 5 is een band van eigen bodem en mede om die reden het overwegen waard. De band is verkrijgbaar in velgmaat 13 inch tot en met 17 inch, de breedtemaat loopt uiteen van 145 millimeter tot en met 205 millimeter. Het is een band geschikt voor het middensegment.

Puike prestaties

De wetenschap dat deze band door een Nederlands bedrijf wordt geproduceerd is prettig, toch weegt dit niet op tegen de prestaties die een winterband moet bieden. Gelukkig voldoet de Vredestein Snowtrac 5 uitstekend in de meest uiteenlopende omstandigheden. Op de website van Vredestein wordt gerept van een “winterband met uitstekende grip op sneeuw en natte wegen”. Deze claim wordt ondersteund door de vele jaarlijks bandentests die worden gehouden, onder andere de test van ons eigen ANWB.

Goed getest

Even wat meer informatie over de ANWB test. Zij organiseren jaarlijks een winterbanden test in samenwerking met de ADAC. In deze tests worde de banden onderworpen aan een aantal beproevingen, in verschillende weeromstandigheden. De Vredestein presteerde in 2016 uitzonderlijk goed op sneeuw en ijs zonder al te veel in te boeten qua rijgedrag op een droog en nat wegdek. Het eindoordeel van de ANWB: “winterband uit het middensegment met uitstekende grip op sneeuw en natte wegen”. Het maakt de band een uitstekende allround keus voor automobilisten die de hoogste prestaties eisen wanneer het er écht toe doet.

Prima op sneeuw en ijs

De uitstekende prestaties op sneeuw en ijs zijn te verklaren aan de hand van het profieldesign. Het profiel van de Snowtrac 5 is geoptimaliseerd met sneeuwgroeven. Deze groeven helpen de automobilist ook bij het rijden tijdens regen. Een effectieve afvoer van water betekent meer rubber in contact met het wegdek en betere grip.

Winterbanden: de investering meer dan waard

Hoewel het in tegenstelling tot onze Oosterburen in Nederland niet verplicht is om op winterbanden te rijden, is de investering in een setje winterbanden hoofdzakelijk door het veiligheidsaspect goed te verdedigen. De wetenschap dat je een bedrijf van eigen bodem ondersteunt met de aanschaf van deze Vredestein band is van secundair belang, maar misschien nét dat zetje dat je nodig had om tot aanschaf over te gaan. De Vredestein Snowtrac 5 zal je in ieder geval niet in de steek laten.

Vergelijk tot 4 producten:

van 64
meer bekijken 20
van 64
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven