Geselecteerde filters

All terrain banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


All terrain banden

Indien u denkt aan all terrain banden te kopen, dient u op voorhand onderzoek te doen welke terreinbanden 4x4 er best passen op uw voertuig en in welke omstandigheden u deze all terrain banden gaat gebruiken. Vandaag de dag zijn er namelijk zoveel verschillende all terrain banden te koop dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Er zijn veel verschillende soorten banden en het onderscheid is niet altijd even duidelijk. Er zijn banden voor zomerse omstandigheden en winterse omstandigheden, maar er zijn ook banden die speciaal ontwikkeld zijn voor het terrein waar zij op gebruikt worden. Wanneer er zomer- of winterbanden aangegeven worden, zijn dit banden die uitsluitend bedoeld zijn voor gebruik op de weg. Daar zijn zij op getest. Wilt u echter banden hebben waarmee u op de straat kunt rijden, maar ook over zandterreinen kunt rijden, dan hebt u all terrain banden nodig. Deze banden zijn getest op zanderige ondergrond en op wegdek, zodat zij overal goede prestaties kunnen leveren.

Banden 4x4 all terrain

All terrain bandenprijzen kunnen enorm verschillen, dus is het de moeite om verschillende merken (zoals Dunlop, Cooper, etc.) met elkaar te vergelijken en mogelijk advies in te winnen bij experts of garages – of op het internet natuurlijk. All terrain banden kopen is een heuse pret, aangezien de subtiele verschillen tussen de verschillende merken aan terreinbanden 4x4 een totaal andere ervaring kunnen opleveren.

Er zijn ook enkele verschillende types terreinbanden 4x4:

  • All-terrainbanden zijn in zanderige ondergronden wel goed bruikbaar. Door het brede oppervlak drijft u als het ware op het zand. Zeker als u de banden laat aflopen tot ca. 1 tot 1,5 bar is dit voor zand een goede basis. De verhouding weg/terrein ligt op ongeveer 10% terrein en 90% weg.
  • Een tussenvorm, waarbij er al meer gekeken wordt naar de terreineigenschappen van de band, is bijvoorbeeld de mud-terrain band. Hier zijn diverse alternatieven op gebaseerd, de een met wat meer profiel dan de ander.
  • Extreem goede grip verkrijgen met bijvoorbeeld noppenbanden of banden met tracktor-profiel. De verhouding hierbij is dus 100% terrein en 0% weg.

Vergelijk tot 4 producten:

van 1659
meer bekijken 20
van 1659
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven