Geselecteerde filters

Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


Banden kopen op het internet

Bent u op zoek naar nieuwe banden? Misschien weet u nog niet wat een band goed maakt en waar u op moet letten bij het kopen van een band. Het is belangrijk om goede banden te vinden op de bandenmarkt voor je auto. Dit zorgt veel een hogere comfort en veiligheid wat u natuurlijk wilt. Nieuwe banden zijn tegenwoordig makkelijk te vinden op het internet. Zo kan je overal banden online bekijken en banden bestellen. Er is ook veel informatie over verschillende banden beschikbaar en hier op banden.nl willen we graag de belangrijkste informatie over banden uitleggen.

Verschillende soorten banden online

Online kan je een band vinden en deze hebben elk een bandenmaat. Deze bestaat uit een reeks van cijfers waarbij je kunt aflezen hoe deze nieuwe banden zijn. Deze cijfers staan voor de diameter van de velg, de hoogte en breedte van de band. Ook zijn er verschillende letters aan banden gekoppeld. Er zijn zogenaamde A merken en B merken waar je vooral op moet letten. Banden van Michelin, Pirelli en Continental zijn voorbeelden van banden die A merken zijn. Deze banden zijn duurder maar geven vaak meer controle, veiligheid en comfort tegenover de B merken. Meestal zijn ze ook meer efficiënt door een lagere rolweerstand waardoor je zuiniger kunt gaan rijden. Bij weinig rijden is een B keuze waarschijnlijk de betere keuze vanwege de prijs.

Bandentest door de ANWB

De ANWB neemt ieder jaar een bandentest af om te kijken hoe de nieuwe banden zijn. Tijdens deze band test worden A en B merk banden getest. Deze laten zien hoe de banden presteren op verschillende punten. Zo kun je denken aan droog of nat wegdek, hoeveel geluid een band maakt, de rolweerstand en hoe lang een band mee gaat. Dit is natuurlijk erg handig om te raadplegen wanneer je banden wilt gaan kopen. Tegenwoordig scoren B merken redelijk goed tegenover de A merken. Vaak gebeurd het ook dat B merken banden van A merken overkopen en zo een eigen band kunnen maken dat tegen een scherpe prijs prima performance brengt.

Waarom banden wisselen?

Het is belangrijk om regelmatig uw banden te wisselen. Dit vanwege het feit dat banden die versleten zijn een gevaar kunnen zijn voor niet alleen u maar ook uw medebestuurders. Bij normaal rijden zult u er niet zoveel van merken. Zodra er een gevaarlijk moment opkomt waar u snel moet reageren, bieden banden die niet meer goed zijn minder grip. Dit is vooral te merken wanner u rijdt op natte of gladde wegens. Het profiel van uw banden moeten minimaal 1,6 millimeter zijn. Dit is zo bepaald voor alle banden in Europa. Het is echter aan te raden dat uw banden minimaal 2 millimeter zijn voor de zekerheid. Zo behoudt u optimale veiligheid voor u en uw medebestuurders.

Dus weet u al wat voor band u wilt bestellen? Of zoekt u nog even nieuwe banden met prijzen die competitief zijn? Bekijk dan de topmerken hier op banden.nl en wie weet rij je morgen met een stel nieuwe banden op de weg.

Vergelijk tot 4 producten:

van 70534
meer bekijken 20
van 70534
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven