Geselecteerde filters

Tractorbanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Prijscategorie


Tractorbanden of Trekkerbanden?

Wat je als eerste moet weten wanneer je op zoek bent naar nieuwe banden is welke band past bij jou? Een veel voorkomende vraag is wat het verschil is tussen tractorbanden en trekkerbanden.

In principe zijn tractorbanden en trekkerbanden precies hetzelfde. Het is simpelweg een andere naam voor dezelfde banden. Sommige mensen noemen tractorbanden trekkerbanden terwijl dit niet de officiële naam is voor een tractor. Het zijn dus allebei prima landbouwbanden die niet van elkaar verschillen wat betreft de eigenschappen en kwaliteiten.

Tractorbanden kopen

Als je tractorbanden gebruikt dan wil je meestal goedkope tractorbanden kopen. Dit kan handig zijn omdat boeren vaak hen oude banden verkopen wanneer ze nieuwe halen of inruilen om korting te krijgen. Dit is ideaal deze tractorbanden te koop aangeboden kunnen worden voor een lagere prijs. Wanneer je op zoek gaat naar een tractorbanden prijslijst zie je dan ook vaak welke gebruikt zijn en welke nieuw zijn.

Tractorbanden maten

Wil je de bandenmaat omrekenen van de tractor? Landbouwbanden maten kan je uitleggen door de volgende voorbeeld:

Stel je hebt een tractor waarbij staat 385/80R26. In dit geval staat de 385 voor de breedte van de band. In dit geval staat de 80 voor de hoogte van de tractorband en R24 staat in dit geval voor de maat van de velg van de tractor in inches.

Hopelijk weet je nu waar de maten van de banden voor staat en helpt dit je bij het kopen van bijvoorbeeld grondverzetbanden.

Radiaalbanden en diagonaalbanden

Er zijn twee soorten banden die voorkomen bij grondverzetbanden. Dit zijn de radiaalbanden en diagonaalbanden. Wat het verschil is tussen de twee banden zie je hieronder.

Radiaalbanden

Radiaalbanden zijn door Michelin ontwikkeld toen er een behoefte was voor sterkere banden die meer flexibel zijn om schokken van de wegen op te vangen. Bij deze soort banden is er een stalen koordlaag op de hiel van de banden geplaatst samen met een gordel op het skelet. Door deze lagen die op elkaar staan worden de wanden van deze banden meer flexibel.

Diagonaalbanden

Diagonaalbanden werden vanaf het jaar 1898 gebruikt in plaats van banden die volledig van rubber gemaakt zijn. Voordat de introductie van radiaalbanden waren rubberen banden de standaard voor de auto industrie. Diagonaalbanden zijn opgesteld met karkaslagen van nylonkoorden. Deze lopen gekruist over elkaar heen met een hoek die 55 graden is. Diagonaalbanden worden vooral gebruikt bij werk in havens.

Beste binnenband tractor

Er zijn veel verschillende maten binnenbanden voor tractoren. Hier zie je een lijst met binnenbanden voor de tractor:

  • De Impact Binnenband TR87 3.50/4.10 6 AV 35 mm is geschikt voor een mini tractor
  • Een 28L-26 Alliance 329 160A8 16PR TL band met een laad en snelheidsindex van 160A8. De snelheid die maximaal behaald kan worden hiermee is 40 kilometer per uur.
  • De band v6.00-19 Superking 3-Rib 93A8 6PR TT is een diagonaal band van het merk genaamd Superking. Deze heeft een 3-Rib profiel met een laad en snelheidsindex van 93A8. Er is een profiel met een diepte van 20 mm. Deze band heeft een tractorband gewicht van 12,5 kilo en de snelheid die maximaal behaald kan worden is 40 kilometer per uur.
  • Een 10.0/75-15.3 BKT AW-702 142A6/138A8 18PR TL band heeft het profile AW-702 met een laad en snelheidsindex van 142A6/138A8 met een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur.

Conclusie

Hopelijk weet je nu meer over tractorbanden en trekkerbanden en dat ze eigenlijk hetzelfde zijn. Hoe je de banden noemt dat mag je zelf weten. De meeste verkopers van tractorbanden zullen ook wel weten wat je bedoelt als je ze trekkerbanden noemt. Wil je ze nu kopen? Bekijk ze dan hier op banden.nl.

Vergelijk tot 4 producten:

van 1415
meer bekijken 20
van 1415
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven