Geselecteerde filters

Dunlop Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie

Dunlop is dé band voor U!

Dunlop banden hebben een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1888, toen ingenieur en ondernemer John Boyd Dunlop de luchtband uitvond. Het merk ontwikkelde verschillende produktielijnen, naast banden ook industriële produkten, sportartikelen, bekleding en matrassen. Tegenwoordig geldt Dunlop in de bandenbranche als een van de meest gerenommeerde ondernemingen ter wereld.

Bandenproduktie bij Dunlop

Vanaf het begin betoonde deze fabricant zich een gretige onderzoeker en innovator. In 1908 kwam Dunlop met de eerste banden voorzien van de klinknagels, die in de jaren zestig leidden tot de spikes. In 1922 voerde Dunlop textielkoordlagen in en in 1959 lamellenprofielen. Vanaf 1960 bracht Dunlop banden op de markt die speciaal tegen aquaplaning beschermd waren. In 1972 volgde de stalen radiaalband en in de jaren tachtig werd de grens van een miljard in de omzet doorbroken. In 1999 ging Dunlop met Goodyear en de Japanse onderneming Sumitomo Rubber Industries een samenwerkingsverband aan, waaruit Goodyear Dunlop Tires als een Europese joint venture voortkwam. In drie Europese ontwikkelingscentra werden de nieuwste innovaties klaargestoomd tot produktieniveau. Het belangrijkste Europese onderzoekscentrum ligt in Hanau, de andere twee liggen in Birmingham en Montluçon (Frankrijk). Hanau heeft als vestigingsplaats van Dunlop net zo'n lange geschiedenis als de fabrikant zelf. Hier werd in 1893 de eerste buitenlandse vestiging van de Schotse onderneming opgezet. Vanouds is de motorsport voor Dunlop van wezenlijk belang. De technologie en nieuwe inzichten, die hier zijn verworven, worden overgedragen op de banden voor alledaags gebruik. Met banden van Dunlop zijn aanzienlijke successen in de racesport bereikt, o.a. 34 overwinningen bij de 24uur van Le Mans.

Het bandenassortiment van Dunlop

Het produktenpalet van Dunlop is uiteraard enorm. Zo kan bijvoorbeeld worden gewezen op enkele van de meest populaire banden bij personenauto's. Onder de zomerbanden gaat het om de Sport Maxx RT met Adaptive Compound-technologie, waarmee een overtuigende grip op een nat en droog wegdek gegarandeerd wordt. De polymeren in de bandensamenstelling werden voor de motorsport ontwikkeld; nu zorgen ze voor een verbeterde aanpassing en een maximaal contact met het wegdek. Hierdoor is de grip op de ondergrond verbeterd tot op motorsportniveau. Dergelijke eigenschappen vertonen alle Dunlop zomerbanden, ook de SP Sport Serie met de modellen 9000, Max TT, Max Race en de Sport Fast Response. Banden voor alle weertypen uit de stal van Dunlop zijn de SP 4All Seasons en onder de winterbanden verdienen de SP Winter Response en de SP Winter Sport Serie met de modellen M3, 3D 4D een vermelding.

Dunlop – traditioneel de beste

 

Vergelijk tot 4 producten:

van 1523
meer bekijken 20
van 1523
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven