Geselecteerde filters

Michelin Alpin 5 Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Michelin Alpin 5 banden

Zoals de naam al doet vermoeden is de Alpin 5 een winterband die zelfs in een barre Alpensetting voldoende tractie biedt. Gemaakt door de firma Michelin, dus kwaliteit gegarandeerd. Dat zie je terug in de belangrijkste graadmeter voor een winterband; grip op sneeuw en ijs. Deze band behoort in deze categorie tot de absolute top.

Lagere rolweerstand

De rolweerstand is wederom gereduceerd wat weer een positief effect heeft op het brandstofverbruik. Een lager brandstofverbruik is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook het milieu wordt ontzien door de verlaagde CO2 uitstoot. Niet onbelangrijk in deze tijden.

Geen zorgen om aquaplaning

Een winterband dient het niet alleen goed te doen op sneeuw en ijs. In de meeste Nederlandse winters hebben natte omstandigheden nog altijd de overhand. Goed om te weten dus dat de technici bij Michelin een nieuw loopvlak hebben ontwikkeld dat uitkomst biedt als er veel water op het wegdek ligt. Dit komt door het profiel, deze heeft een ander patroon en het resultaat is betere weerstand tegen aquaplaning. Ook de trekkracht in sneeuw werd verbeterd. Soepel wegrijden dus op besneeuwde oppervlakken, ook bergop.

Duurzaam

Goed om te weten dat de lamellen in het loopvlakpatroon in de volledig profieldiepte doorlopen. Evenwichtige prestaties, zelfs aan het einde van de levensduur van de band zijn het resultaat.

Voldoende souplesse zelfs bij arctische temperaturen

Lage temperaturen zijn inherent aan écht winterweer, maar maken tegelijkertijd het rubber van de band stug. Dit is niet ideaal voor grip. Gelukkig heeft Michelin een oplossing. De nieuw ontwikkelde ‘tread compound technology’ zorgt voor voldoende souplesse in het rubber bij lage temperaturen en dit garandeert goede grip. Gelukkig blijft de band prima op niveau wat efficiëntie betreft, ondanks het soepele rubber.

De Michelin Alpin 5 is verkrijgbaar in een reeks breedtematen voor velgmaat 15 tot en met 20 inch. Het is bij uitstek een band voor echte winterse omstandigheden. Op sneeuw en ijs is er geen betere band.

Vergelijk tot 4 producten:

van 12
van 12
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven