Geselecteerde filters

Continental Grand Prix Banden

Filteren op:

Open filters

Prijs

tot

Merk


Verkoper


Toon alles

Constructie

De Continental Grand Prix

De meeste fietsers zullen niet weten welk merk of type fietsband zij onder hun stalen ros hebben. Dit in tegenstelling tot de automobilist, die zich meestal wel verdiept in het rubber onder de wagen. Toch zijn je fietsbanden je aandacht absoluut waard. De juiste fietsband, opgepompt tot de correcte spanning en met voldoende profiel in het rubber, draagt niet alleen bij aan je veiligheid, maar vergroot ook het rijplezier.

De Duitse bandenproducent Continental neemt de fietsband wél serieus en biedt een breed assortiment aan technisch hoogwaardige banden aan. Het bandenassortiment wordt opgedeeld in een vijftal categorieën, namelijk Race, MTB, Cross en City/Trekking. Binnen deze hoofdcategorieën wordt het bandenassortiment verder opgedeeld. Het zit allemaal logisch in elkaar en de Continental website biedt uitkomst met een online configurator. Geef simpelweg aan hoe jij je fiets gebruikt en middels een aantal vervolgvragen eindig je altijd met de juiste band voor jouw specifieke situatie.

Minder vaak lek rijden met Poly X Breaker technologie

De Continental Grand Prix is een van de best gewaardeerde banden op de markt. Het is een fietsband voor sportieve applicaties en vormt met name voor de racefiets een prima keuze. Uniek aan deze band is de Poly X Breaker techniek die is geleend van de Continental autobandenafdeling. Het gaat hier om een dwarsgewoven polyester mat die onder het rubber ligt. Deze polyester mat is praktisch ondoordringbaar en zorgt er voor dat je met deze band zelden lek rijdt.

BlackChili rubber

Met de ontwikkeling van BlackChili rubber hebben de ingenieurs van Continental de oplossing gevonden voor één van de meest fundamentele problemen van bandenconstructie: het feit dat de eigenschappen van een rubberen band grotendeels worden bepaald door drie factoren die in relatie met elkaar staan: statische wrijving (grip), rolweerstand en duurzaamheid.

Het dilemma is dat als een van deze factoren verbeterd wordt er automatisch een verslechtering plaatsvindt op een ander gebied. Een band met maximale grip slijt sneller en heeft meer rolweerstand maar als men de band sneller of duurzamer probeert te maken heeft dat negatieve gevolgen voor de grip. Het is moeilijk om hier een balans in te vinden maar met BlackChili hebben de ingenieurs van Continental meer speelruimte gevonden.

Met de toevoeging van BlackChili aan de natuurlijke rubbermix wordt de balans tussen grip, rolweerstand en duurzaamheid in het voordeel van de eindgebruiker gemanipuleerd. BlackChili zorgt voor superieure grip zonder al te veel op duurzaamheid en rolweerstand in te boeten.

Voor de sportieve fietser die prestaties serieus neemt is de Continental Grand Prix daarom zeker het overwegen waard.

Vergelijk tot 4 producten:

van 7
van 7
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven