Geselecteerde filters

Continental PremiumContact 5 Banden

Filteren op:

Open filters

MerkDe Continental PremiumContact 5

De perfecte allrounder, zo kan de Continental PremiumContact 5 het beste worden omschreven. De band presteert goed tot uitstekend op alle deelgebieden die er écht toe doen, namelijk grip, remweg, duurzaamheid en brandstofverbruik. Het allround karakter zet zich door in de categorie auto’s waarvoor deze band geschikt is. Van topklasse tot compact, een setje PremiumContacts doet het eigenlijk goed onder elke auto.

Perfecte balans tussen grip en rolweerstand

Bij het ontwerpen van een band hebben technici vaak te maken met tegengesteld belangen. Een goed voorbeeld hiervan is grip versus brandstofverbruik. Om goede grip te waarborgen moet er voldoende rubber in contact staan met het wegdek. Veel rubber op het wegdek heeft als gevolg dat er veel rolweerstand is en dit heeft vanzelfsprekend invloed op het brandstofverbruik, deze gaat omhoog. Het geeft blijk van Continental’s expertise dat het Duitse concern een band heeft ontwikkeld die praktisch een perfecte balans vindt tussen grip en benzineverbruik. Razend knap van de Duitsers!

Technische snufjes

Er staan een aantal technische ontwikkelingen aan de basis van het succes van deze band. Zo werden de 3D randen verder geoptimaliseerd vergeleken met de voorganger. Het gevolg is nog kortere remafstanden. Van de sportieve ContiSportContact 5 werden de macroblokken geleend wat een positief effect heeft op het weggedrag. Een aangepast karkas zorgt ervoor dat de rolweerstand werd vergroot wat het comfort ten goede komt. Door leentjebuur te spelen bij andere banden in het Contintental assortiment is in de ContiPremiumContact5 uiteindelijke een mooie mix gevonden. Nogmaals, dit is een prima allround band.

In de prijzen…

Continental heeft prijzen gewonnen met deze band. In 2017 werd de band onder een Volkswagen Passat gemonteerd en stevig aan de tand gevoeld door Duits autoblad Gute Fahrt. De Continental haalde de volle buit en werd de testwinner. De jury roemde vooral de prestaties tijdens een dynamische rijtest waarin de band wordt onderworpen aan de variëteit aan rijstijlen en omstandigheden. Ook qua comfort en geluidsproductie voldeed de band. Het vernieuwde karkas in deze band wierp ook z’n vruchten af en de band liet goede resultaten zien in de rolweerstand test op nat wegdek. In deze test wordt er stevig in de rondte gereden. De Continental gaf geen krimp.

De Conti is beschikbaar in een breed scala aan maten. De band is verkrijgbaar in 14 tot en met 17 inch velgmaat. Bandbreedte loopt van een bescheiden 165 voor een 14 inch velg tot een wat robuustere 235 millimeter voor een 17 inch velg.

Vergelijk tot 4 producten:

van 1
van 1
Ist eine bezahlte Anzeige