Geselecteerde filters

Continental ContiSportContact 5 Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Continental ContiSportContact 5 banden

Als beste zomerband getest door onze eigen ANWB, dus dan weet je als kritische automobilist dat je hier met een echte topper te maken hebt. Met de ContiSportContact 5 heeft Continental een band afgeleverd die op alle veiligheidskritische onderdelen zeer goed scoort. We bekijken deze band nader.

Perfectie qua grip en efficiëntie

De grootste uitdading voor bandenfabrikanten is het vinden van een praktisch perfecte balans tussen de verschillende criteria. Het verbeteren van grip gaat in de regel niet samen met het verbeteren van de efficiëntie. Complimenten dus voor Continental voor de prestatie die is geleverd, want met de ContiSportContact 5 zijn alle eigenschappen zeer goed op elkaar afgestemd.

Veilig rijden in natte condities

Ondanks de evenwichtige prestaties blijkt de ContiSportContact 5 ook een uitblinker op één onderdeel: prestaties op een nat wegdek. In de ANWB zomerbandentest 2013 werd dit ook opgemerkt en de ContiSportContact 5 kwam als beste uit de bus.

Continental: continue innovatie

Aan de basis van dit succes staat de innovatie van Continental. De Duitsers staan bekend om hun hoge investeringen in research & development en de knappe koppen in de gelederen. Het levert telkens nieuwe innovaties op die de concurrentie het nakijken geven. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het “Black Chilli’ compound. Korte polymeerketens in deze substantie zorgen voor verbeterde energie-absorptie wanneer er stevig geremd word. De ontstane warmte zorgt voor een stevig verkorte remweg, zowel bij droog als nat weer.

De buitenste schouder van de ContiSportContact 5 is ook onder handen genomen. Bij Continental noemen ze het “macroblock-design” en het houdt in dat er meer contact is met het wegdek en dat de schouder zich bovendien beter aanpast, ideaal voor in bochten.

Uiteindelijk biedt de ContiSportContact 5 grenzeloos rijplezier. De wetenschap dat je qua veiligheid het allerbeste onder je auto hebt, gecombineerd met de prettige rijervaring maakt de ContiSportContact 5 een uitstekende keus is voor iedere automobilist.

Vergelijk tot 4 producten:

van 164
meer bekijken 20
van 164
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven