Geselecteerde filters

R16 Velgen

Filteren op:

Open filters

Prijs

tot

Velgmaat

Velgen index

Verkoper


Toon alles

Merk


Toon alles

16 inch velgen

De 16 inch velgen zijn een alternatief voor de 15 inch en de 17 inch velgen. Deze velgen worden meestal gebruikt als een goede middenweg tussen de grote en kleine velgen. De 16 inch velgen worden vaak vergeleken met de 15 inch en de 17 inch velgen. De 15 inch velgen zijn maar net iets kleiner, maar ze rijden soepeler vergeleken met de 16 inch velgen. De 17 inch velgen zijn wat groter en de bochten die gemaakt worden zijn scherper. De 16 inch velgen zijn al in al wel hele fijne velgen om mee te rijden en het wennen aan de velgen gaat snel.

Velgen 16 inch en soorten

De 16 inch velgen zijn voor mensen die kortere afstanden rijden. De velgen zijn namelijk minder goed voor langere afstanden dan de 17 inch velgen. Het is dus optimaal in een stad of in een dorp, maar niet voor lange reizen naar andere landen. Toch is het een persoonlijke voorkeur welke velgen fijner zijn voor een bestuurder en dat zal ook niet snel veranderen. Dan is er ook nog een keuze tussen stalen en lichtmetalen velgen. De stalen velgen zijn zwaarder, maar ze zijn goedkoper. Ze zullen hun ware waarde laten zien in de winter tijdens de slechtere wegomstandigheden. De lichtmetalen velgen zijn duurder, maar ze zijn lichter en er is minder materiaal nodig om het even sterk te maken. Doordat het lichter is kan de auto efficiënter rijden en is de brandstof verbruik ook minder. De auto zal ook soepeler en sneller gaan rijden.

Persoonlijke ervaring

Ik heb ze een poosje geleden gehaald en ze rijden heel soepel en fijn. De 16 inch velgen voelen comfortabel aan en ik heb geen behoefte aan lange ritten, dus de velgen hoeven niet veel groter. Het is perfect geschikt voor korte afstanden die ik rijd in de stad en het werkt prima. De velgen zien er scherp en mooi uit en ik raad ze aan iedereen aan die geen lange afstanden hoeft te rijden, maar alleen korte afstanden op goede wegens.

Vergelijk tot 4 producten:

van 2537
meer bekijken 20
van 2537
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven