Geselecteerde filters

Borbet Velgen

Filteren op:

Open filters

Prijs

tot

Velgmaat

Velgen index

Verkoper


Toon alles

Merk


Toon alles

Borbet velgen, terug van nooit weg geweest

Borbet timmert al sinds 1881 aan de weg en kan bogen op een rijke historie waarin het ongeëvenaarde ervaring opdeed met het gieten van metalen. Deze expertise wordt sinds 1977 aangewend om lichtmetalen velgen van wereldklasse te fabriceren. In 1989 werd het startsein gegeven voor een agressieve acquisitiecampagne waarin verschillende bedrijven in binnen- en buitenland werden opgeslokt. Ook werden er een viertal nieuwe fabrieken gebouwd, alle vier in Duitsland. Waar Borbet voorheen in relatieve anonimiteit velgen produceerde voor autofabrikanten (OEM), verwachten we dat Borbet zich de komende jaren meer zal profileren op de consumentenmarkt. Hoogste tijd dus om dit 4600 werknemers tellende familiebedrijf nader te introduceren.

Innovatie is vooruitgang

Innovatie staat aan de wieg van Borbet’s succes. Het is een bedrijf dat stevig investeert in R&D en dit laat toe dat ze regelmatig met nieuwe innovaties komen. Deze innovaties spitsen zich niet alleen toe tot het eindproduct, de velg. Een voorbeeld van innovatie op een andere gebied is de Borbet velgen configurator. Met slechts een paar clicks kan je je eigen bolide virtueel een nieuw setje velgen van Borbet aanmeten. Bij uitstek geschikt voor de consument die precies wil zien wat voor visueel effect de nieuwe velgen zullen hebben op zijn of haar auto. Het moet gezegd worden, de Borbet velgen configurator is ook leuk om mee te spelen als je niet op zoek bent naar nieuwe wielen. De introductie van de online velgen configurator is indicatief voor het feit dat Borbet graag met nieuwe dingen komt.

Unieke Borbet velgen: de ‘turbine’ look voor de McLaren-Mercedes SLR

Zoals eerder vermeld schroomt Borbet niet om af en toe met een flinke primeur te komen. De velgen die het bedrijf ontwierp voor de McLaren-Mercedes SLR zorgden voor veel opschudding. Dit was een revolutionair design dat nog niet eerder was vertoond. De spaken van de SLR velg werden iets gebogen wat een soort waaier effect geeft. Het heeft iets weg van een turbine. Iedereen die wel eens naar een vliegtuigmotor heeft gekeken weet precies hoe dit er uitziet. Het voegt dynamiek toe en het lijkt alsof de SLR in beweging blijft, ook als de auto stilstaat. Een legendarische lichtmetalen velg die de SLR nog krachtiger doet lijken.

De Borbet ‘A’ velg, aan de basis van het hedendaagse succes

Ze zijn nét iets minder spectaculair dan de SLR velgen, maar de ‘A’ reeks is Borbet’s meest bekende serie wielen. Deze ‘dikke’ 5-spaaks velgen voldoen aan de meest stringente kwaliteitseisen en zijn met ongelofelijke precisie gefabriceerd. Het is een beeldschone velg die opvalt onder elke auto. Qua styling zijn ze te vergelijken met de iconische Speedline velg die ooit onder de Ferrari F40 werd geleverd. Borbet fans zullen het beamen, bij Borbet velgen is kwaliteit gegarandeerd en nog steeds is de ‘A’ velg een toonbeeld van Borbet’s passie voor precisie.

Borbet velgen, groter is veelal beter?

Zoals de meeste autoliefhebbers weten wordt de velgdiameter uitgedrukt in inch (2.54 centimeter). De meeste verkochte maat voor Borbet velgen is 16 inch, maar er zijn ook Borbet velgen in 17 inch te verkrijgen. Als de ruime in de wielkasten het toelaat dan kan er overwogen worden om Borbet velgen van 18 inch of groter te monteren. Een grotere velg ziet er stoerder uit en draagt bij aan de sportieve uitstraling van een auto.

De toekomst zal uitwijzen of Borbet toonaangevend kan blijven. Flinke investeringen in R&D en ongeremde expansiedrang lijken in ieder geval de opmaat te gaan vormen voor gecontinueerde groei. De grote schare Borbet fans blijft in ieder geval gestaag groeien.

Vergelijk tot 4 producten:

van 1018
meer bekijken 20
van 1018
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven