Geselecteerde filters

Bbs Velgen

Filteren op:

Open filters

Velgmaat

Velgen index

Verkoper

Merk


Toon alles

BBS velgen, al sinds de jaren 70 een iconisch merk

Velgen moeten er niet alleen goed uitzien, ze dienen ook goede prestaties te leveren, vooral als ze gebruikt worden in de professionele autosport. De firma BBS uit Duitsland heeft haar sporen wat dat betreft verdiend, want het merk vervaardigt al decennialang velgen voor verschillende racedisciplines zoals WTCC, WRC, Champ Car en Formule 1. Het bedrijfsmotto is niet voor niets ‘Technik aus dem Motorport’.

Die zeer diepe ervaring in de autosport heeft z’n weg gevonden naar de consumentenmarkt. Het merk biedt een breed scala BBS velgen aan voor de automobilist die prestaties eist zonder in te willen boeten aan ‘looks’. Een goed setje velgen maakt een auto pas écht af en BBS wielen zijn zonder uitzondering allemaal pareltjes.

Waar kun je BBS velgen kopen?

De discussie over wat beter is, kopen in de showroom of online, is er eentje die telkens weer oplaait. Natuurlijk is het prettig om de velg in je handen te kunnen houden om deze eens goed van dichtbij te bekijken. Zo krijg je pas echt een gevoel voor de geleverde kwaliteit. Ook komt er een stukje service om de hoek kijken, bij aanschaf in een winkel word je over het algemeen beter bediend mocht er iets fout gaan. Toch is de beste plek om BBS velgen te kopen online. In plaats van een gelimiteerde assortiment in de showroom ben je op het Internet verzekerd van het volledige assortiment. De prijzen zijn ook vaak lager en prijsvergelijkingssites helpen je bij het vinden van bodemprijzen. Montage blijft wel een puntje, koop je online dan is het het makkelijkst als je zelf je wielen monteert. Koop je in de winkel dan is de kans groot dat de leverancier de montage op zich neemt, vaak voor niets. Bij het kopen online dien je de de verzendkosten goed in de gaten te houden. Het verschepen van een setje velgen kan immers flink in de papieren lopen, want wielen zijn groot en zwaar.

De BBS velgen configurator

Let op, begin er niet aan als je nog belangrijke zaken af te handelen hebt, want voor je het weet is je dag voorbij! Inderdaad, met de BBS velgen configurator kan je uren zoet zijn. Via de BBS website kan je je eigen auto selecteren, waarna je je eigen bolide met een paar clicks allerlei velgen kan aanmeten. Daarbij kan je het zo gek maken als je zelf wil. Als klap op de vuurpijl kan je je eigen auto ook met maximaal 60 mm verlagen, om het plaatje helemaal compleet te maken. De BBS velgen configurator is een prima startpunt voor eenieder met een aankoopwens voor nieuwe velgen. Je ziet in een opslag welke velgen van BBS geschikt zijn voor jouw auto en of het er goed uitziet.

BBS en endurance racing, een gehaaide combinatie

Logisch dat BBS alles uit de kast haalt voor endurance races zoals de 24 uur van Le Mans en de Nürburgring, pak je hier het zwartwit geblokt dan wordt onomstotelijk bewezen dat het met de prestaties en duurzaamheid van de velgen wel snor zit. In 2016 werd er goed geboerd tijdens de 24hr Nürburgring want de eerste zes teams reden op velgen van BBS. De winnaar, een Mercedes-AMG GT3 raffelde ook de snelste rondtijd af, uiteraard op BBS wielen.

Uiteindelijk loopt de autosport als een rode draad door de geschiedenis van BBS heen. Wellicht hadden de heren Baumgartner en Brand nooit kunnen bevroeden dat hun merk zou uitgroeien tot een iconische naam in de autosport. Ondanks een faillissement in 2007 wordt er onverminderd aan de weg getimmerd door het Duitse bedrijf. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Duitsers uit Schiltach.

Vergelijk tot 4 producten:

van 1
van 1
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven