Geselecteerde filters

Nokian Weatherproof Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk

EU labeling


tot

Verkoper

Nokian Weatherproof banden

Achter de enigszins curieuze naam Nokian gaat een Fins concern schuil dat sinds 1932 rubber banden produceert. Het is een bedrijf dat stevig aan de weg timmert door onder andere in de Verenigde Staten de productiecapaciteit flink op te schroeven. Kortom, Nokian is een naam om in de gaten te houden. Een van hun meest populaire banden is de Weatherproof, een 4-seizoenenband die prima prestaties belooft in alle jaargetijden.

Winterse veiligheid, zomers comfort

De gedachte achter de Weatherproof is even simpel als doeltreffend. Een focus op veiligheid in de winter wordt verlegd naar precisie en comfort gedurende de warmere maanden. De band draagt het officiële sneeuwvloksymbool en is om die reden prima geschikt als winterband.

Preventie van aqua- en slushplaning

Soms is smeltende sneeuw nog gladder dan ijs. Gelukkig maakt de Nokian Weatherproof gebruik van V-vormige afvoerkanalen in het midden van het loopvlak. Deze zorgen voor voldoende afvoer van water en smeltende sneeuw waardoor aqua- en slushplaning wordt voorkomen.

Testwinnaar

De ANWB testte de band en ondervond uitstekende grip op sneeuw en ijs. Goed te verklaren als je je realiseert dat Finland gedurende de wintermaanden meestal onder een sneeuwdek ligt. Wat opvalt is dat de Weatherproof, een 4-seizoenenband, vaak beter scoorde dan specifieke winterbanden.

In 2015 werd er weer een prijs naar Finland gehaald. Het gerenommeerde autoblad Auto Express onderwierp de Weatherproof aan een winterse test in Finland en een zomertest in Duitsland. Uiteindelijk ging de Weatherproof met de hoofdprijs aan de haal en ontving de band het predicaat “Auto Express Best Buy 2015”.

Vergelijk tot 4 producten:

van 55
meer bekijken 20
van 55
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven