Geselecteerde filters

205 60 R16 Auto Winterbanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie


Winterbanden 205 60 r16 kopen - de beste modellen

Een bandenmaat aflezen is niet moeilijk. In het geval van 205 60 16 winterbanden gaat het om een band die op een 16 inch velg moet worden gemonteerd. De breedte van de band bedraagt 205 millimeter en de hoogte van de band 60% van de breedte. Deze mate van standaardisatie maakt het uitzoeken van de juiste band erg eenvoudig. Minder eenvoudig is het uitkiezen van merk en model. Daar zitten namelijk wel wat verschillen tussen.

Een A-merk geeft vertrouwen

Ben je niet helemaal zeker van je zaak dan is het aantrekkelijk om de voorkeur te geven aan een A-merk. Zo neem je geen enkel risico. De firma Bridgestone zal dan op je lijstje verschijnen. Vooral de Blizzak LM 001 gooit hoge ogen bij de internationale autopers. Het goede nieuws is dat de Blizzak ook verkrijgbaar is in winterbanden 205 60 16.

De Blizzak doet het op een sterk verijsde of besneeuwd wegdek erg goed. De ANWB testte deze band in 2014 en gaf de Bridgestone maar liefst 4 sterren. Wat opvalt is dat de Blizzak winterbanden 205 60 r16 winterbanden het ook erg goed doen op een nat wegdek. In een gemiddelde Nederlandse winter regent het vooralsnog vaker dan dat het sneeuwt of ijzelt.

De Continental WinterContact TS 860 als alternatief

Als het om winterbanden in 205 60 r16 formaat gaat, doet Continental het ook altijd goed. De WinterContact TS 860 is een prima band met uitstekende reputatie. Goed, er zijn goedkopere banden op de markt maar je koopt ook een stukje Duitse kwaliteit. In de autopers wordt deze band unaniem geloofd.

Vergelijk tot 4 producten:

van 186
meer bekijken 20
van 186
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven