Geselecteerde filters

Runflat Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

EU labeling

tot

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Testresultaten

tot

Prijscategorie

Wat zijn de voordelen van runflat banden?

Met een lekke band kun je niet meer rijden. Vaak schrik je niet alleen van een lekke band, maar het betekent ook dat je vrijwel gelijk moet stoppen. Dit brengt zowel jouw veiligheid als de veiligheid van jouw weg genoten in gevaar. Als je er toch voor kiest om door te rijden zorgt dit voor structurele schade, en dat is behoorlijk door om te laten verhelpen als het al kan. Gelukkig bieden runflatbanden hierin een uitkomst.

Wat zijn runflat banden?

Deze vraag krijgen we regelmatig - wat zijn runflat banden en waarom bieden deze run flat banden een uitkomst voor mensen die een lekke band krijgen? Wanneer je een lekke band krijgt kun je met banden runflat gewoon nog 80 kilometer doorrijden. In Nederland is dat vaak al genoeg om thuis te komen, maar ook in het buitenland is het in elk geval genoeg om ergens veilig te kunnen stoppen en ervoor te zorgen dat je naar een garage komt. Je hoeft dus niet meer gelijk een band te verwisselen een de kant van een drukke snelweg of bang te zijn dat jij de controle over jouw auto verliest.

Hoe werken de run flat banden?

De beste runflat banden werken als volgt: ze hebben een versterkte zijkant zodat ze het gewicht van de auto beter kunnen dragen. Ook wanneer de band lucht aan het verliezen is. Dit werkt samen met een ingebouwd waarschuwingssysteem (TPMS). Je moet dus wel een TPMS hebben voordat je deze run flat banden kunt gebruiken.

Hoe hard kun je rijden met deze banden?

Natuurlijk is het afhankelijk van de snelheidslimiet – maar het is veilig om tot 80 kilometer per uur te rijden met een lekke band. De banden is speciaal ontworpen om een dergelijke snelheid aan te kunnen. Daarom is het een goed idee om waar mogelijk langzamer te rijden. Zo zorg je er ook nog eens voor dat de band langer meegaat en dus op tijd kan worden gerepareerd. Wel belangrijk om te weten is dat je met een lekke band (dus ook met run flat banden) de scherpe bochten te vermijden.

Runflat banden kopen voor elke auto?

Zeker niet, het ingebouwd waarschuwingssysteem met wel aanwezig zijn. De runflat banden herkennen anders niet dat er een band lek is. Dat zou dus betekenen dat je of te hard of te lang doorrijdt op een lekke band en dat kan alsnog schade opleveren. Het is dus zeker belangrijk dat je eerst informeert of jouw auto daadwerkelijk geschikt is voor een dergelijke soort band.

Is controle nog nodig?

Ook met runflat banden is het nodig om de banden te laten controlen op beschadigingen en de bandenspanning. Als de bandenspanning namelijk te laag is dan kan het zijn dat het draagvermogen van de banden steeds minder word. Hierdoor kunnen de zijwanden vervormen. Dit zorgt ervoor dat je minder zuinig, minder comfortabel, en minder veilig kunt rijden.

Vergelijk tot 4 producten:

van 1525
meer bekijken 20
van 1525
Dit is een gesponsorde advertentie

Zijn er ook minder goede punten?

Het minste aan deze bande is de runflat banden prijs. Wanneer je de prijzen runflat banden vergelijkt met normale banden dan zijn ze een stuk duurder. Dit is niet zo raar, aangezien er behoorlijk wat geld in geïnvesteerd is. Zelfs de goedkoopste runflat banden zijn al redelijk duur.

Zoek je goedkope runflat banden?

Gelukkig hebben we bij banden.nl daar iets op gevonden. Wij vergelijken voor jou de runflat banden prijzen. Daarom kun je runflat banden kopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er te veel geld voor neertelt. Omdat wij alles online netjes op een rijtje zetten hoef jij er niet meer bang voor te zijn dat je ergens anders een betere deal kunt krijgen. Vergelijk de prijs runflat banden dus altijd via banden.nl. Dan krijg je de beste deal op goedkope runflat banden.

Terug naar boven