Geselecteerde filters

Pirelli Motorbanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie

Het Italiaanse succesverhaal van Pirelli motorbanden

Het iconische merk Pirelli maakt anno 2017 faam als de officiële bandenleverancier van de Formule 1 en ook onze Max Verstappen rijdt z’n rondjes op Italiaans rubber. Formule 1 kan worden gezien als de ultieme proeve van bekwaamheid en Pirelli’s succes in de koningsklasse laat zien dat de Italianen zich nadrukkelijk in de voorhoede van de bandenfabricage hebben genesteld.

Ook qua motorbanden hebben de Italianen hun sporen meer dan verdiend. Vooral met de Diablo-serie gooit het merk hoge ogen. De Diablo’s zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen, van zéér sportief tot geschikt voor gebruik op de openbare weg. De Diablo Rosso III band staat bovenal bekend als zéér geschikt voor het sportieve werk. De band wordt doorlopend ontwikkeld op basis van gebruik in de World Superbike Championship.

Niet alleen in de motorsport maar ook in de consumentenmarkt staat het merk bekend als een gedegen keus voor elke discipline. Menig ‘weekend warrior’ of hardcore racer geniet met volle teugen van de prestaties en veiligheid van een Pirelli motorband. Bovendien biedt het concern een zeer breed scala aan motorbanden aan, werkelijk alle soorten en maten zijn verkrijgbaar, en niet alleen voor motoren trouwens.

Pirelli motorbanden, al 110 jaar toonaangevend

Het begon allemaal in 1907 toen Pirelli de overwinning claimde tijdens de eerste ‘Peking to Paris’ race. Het was de Italiaanse ‘Itala’ bolide die met Pirelli banden op alle vier hoeken de 16.000 kilometer tellende route het snelst aflegde. Een van de handigheidjes van Pirelli was het feit dat alle vier banden even groot waren, iets wat anno 1907 ongebruikelijk was. Deze vondst hield in dat er minder reservewielen werden meegenomen. Een knap staaltje efficiency en een van de redenen waarom de Italianen de eindzege pakten.

Pirelli, motorbanden gemaakt voor snelheid

Fast forward naar 2017 en in het jubileumjaar wordt er flink uitgepakt om te vieren dat het concern al meer dan 100 jaar aanwezig is in en rond de circuits. De Milanezen zullen niet minder dan 300 races voorzien van Pirelli banden en een aantal van deze events zijn echte motorijspektakels zoals de Superbike World Championship, Motocross and Endurance, AMA Supercross Championship en British Superbike.

Kortom, de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Pirelli!

Vergelijk tot 4 producten:

van 652
meer bekijken 20
van 652
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven