Geselecteerde filters

Bridgestone Motorbanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

Verkoper


Toon alles

Extra opties

Constructie

Testresultaten

tot

Prijscategorie

Bridgestone motorbanden. Veiligheid boven alles.

Bij het motorrijden is het van cruciaal belang de juiste banden te kiezen. De banden zijn uw enige connectie met het wegdek en met stip uw nummer 1 veiligheidsoverweging. Neem geen onnodige risico’s en verkies een gerenommeerd merk zoals Bridgestone, een Japanse bandenfabrikant die al sinds 1931 aan de weg timmert. Bij de aanschaf van een Bridgestone band is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. Met de juiste banden onder uw motor kunt u onbezorgd van uw motor genieten en brengt u uzelf en andere weggebruikers niet in gevaar.

Kies Bridgestone motorbanden die bij u situatie passen

Motorrijders overschatten vaak hun rijcapaciteiten. Het lijkt wellicht stoer om bij aanschaf te melden dat u een echte Valentino Rossi bent en over de wegen jakkert, maar u bewijst uzelf hier geen dienst mee. Uw rijstijl heeft namelijk een grote invloed op de bandenkeuze. We hebben het hier over de snelheidscategorie. Deze wordt aangegeven in de vorm van een letter. Een motorband met snelheidscategorie Y is een uitstekende keus als u van plan was om aan de TT van Assen mee te doen, maar voor een beginnende motorrijder die rustig op een zondag de provinciale wegen verkent niet de juiste keuze. Sterker nog, de rijveiligheid komt bij een onjuiste bandenkeuze in het geding. Kortom, kijk uzelf eerst goed in de ogen voordat u een beslissing maakt.

Let op de verwachte levensduur van uw Bridgestone motorbanden.

Hoe lang gaat een motorband mee? Dit hangt onder andere af van uw rijstijl, het gewicht van de motor en het koppel van uw motor. Ook de bandenkeuze speelt een rol. Kort door de bocht kan er gesteld worden dat een sportieve band minder lang meegaat dan een band gemaakt voor cruisen. Dit heeft te maken met de zachtheid van het rubber. Zachter rubber ‘plakt’ beter aan het asfalt en geeft superieure grip, maar de levensduur neemt af. Een hardere band gaat vanzelfsprekend langer mee, maar u levert in op sportiviteit.

De juiste band op de juiste plek

Bij motorbanden heb je in de meeste gevallen voorbanden en achterbanden. Deze kan je niet zondermeer verwisselen want ze hebben beiden hun eigen takenpakket. Een voorband verzorgt ook de besturing van de motorfiets en is daarom ronder van vorm. Dit maakt het mogelijk om zonder al teveel frictie te sturen. De achterband is ook de aandrijfband en het is belangrijk dat het vermogen van de motor effectief wordt overgebracht op het wegdek. Er is daarom bij een achterband meer contact met het wegoppervlak. De banden aan de voor- en achterzijde werken in harmonie en hier daarom belangrijk dat ze goed op elkaar zijn afgestemd. Het is vaak een goed idee om de voor- en achterband samen te vervangen.

Vergelijk tot 4 producten:

van 640
meer bekijken 20
van 640
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven