Geselecteerde filters

Dunlop Motorbanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk


Toon alles

Verkoper


Toon alles

Testresultaten

tot

De juiste Dunlop motorbanden kiezen. Zo gaat dat.

Het kiezen van een band voor uw motor is een complexe zaak, aangezien er een aantal variabelen invloed hebben op de juiste beslissing. Voor het beste resultaat schakelt u een expert in, maar het loont zich om u in te lezen voordat u de knoop doorhakt. We nemen beknopt een aantal zaken met u door.

De invloed van kou op uw Dunlop motorbanden

Dunlop motorbanden zijn gemaakt van rubber, een natuurproduct dat zachter wordt onder invloed van warmte en stugger bij kou. Vooral kou heeft z’n weerslag op de prestaties van de band, want naarmate het rubber stugger wordt nemen de prestaties qua grip af. Vervelend, want qua veiligheid wilt u geen compromissen sluiten. Daarom, als de temperatuur regelmatig onder de 7 graden Celsius daalt en u nog steeds de weg opgaat is het zaak om winterbanden te monteren. In Nederland is dit uw eigen keuze, in het buitenland kan het verplicht zijn!

Uw rijstijl en uw keuze voor de juiste Dunlop banden

We zijn niet allemaal in de wieg gelegd om MotoGP coureur te worden en het is zaak om eerlijk te zijn over de eigen rijcapaciteiten wanneer een bepaalde band wordt overwogen. Een te sportieve band voor een recreatieve rijder zal de veiligheid niet bevorderen. Dunlop biedt een breed scala aan motorbanden aan en er is altijd wel een band voorhanden die voldoet aan uw eisen en rijcapaciteiten.

Het gewicht en prestaties van de motor

Vooral het gewicht en koppel van uw motor spelen een rol bij de aanschaf van een motorband. Een motorband, en dan vooral de achterband draagt het gewicht van uw motor en de rigiditeit van de zijwand moet voldoende zijn om het gewicht van u en u motor te dragen. Hou er ook rekening mee dat de bepakking die u meeneemt gecombineerd met uw eigen gewicht en eventuele passagier significant kan zijn. Heeft u de juiste band?

Vergelijk op prijs

De prijzen tussen motorbanden kunnen flink verschillen per verkooppunt. Het loont zich om goed te vergelijken, vooral online. Hou er ook rekening mee dat motorbanden online een stuk goedkoper zijn.

Vergelijk tot 4 producten:

van 639
meer bekijken 20
van 639
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven