Lange autorit: Tour checklijst

Neem iemand mee

Alleen autorijden is zalig wanneer je zelf maar even onderweg bent. Maar wanneer je een lange rit maakt en er iets onaangenaams gebeurt is het minder. In dergelijke situaties heb je iemand nodig die mee gaat. Neem dus geen enkel risico op lange ritten en maak zo de reis veiliger en aangenamer. Neem jouw familie of vrienden mee. Een goede metgezel maakt je rijervaring alleen maar beter. Maar houd een ding in gedachten: als je meer mensen in de auto meeneemt dan daadwerkelijk mee kunnen is dat frustrerend voor jouwzelf en de mensen die mee gaan. Bijvoorbeeld drie mensen op de achterbank van de auto is voor iedereen onprettig. Zorg er dus voor dat je niet teveel mensen meeneemt. Zorg er ook voor dat je die mensen bij je hebt die kunnen rijden als je moe bent

Rust uit om je fris te voelen

Voordat dat je vertrekt moet je zelf bepalen hoeveel te aankunt per rit. Bepaal de plaatsen waar je even kunt rusten en je op te frissen en zo vervolgens weer verder te gaan. Natuurlijk kun je ook even spontaan onderweg stil staan als je een leuke plek ziet en daar een tijdje wilt blijven.

Gebruik jouw navigatie

Er zijn veel opties voor navigatie op de telefoon of carkit om een nauwkeurig GPS-navigatiesysteem te krijgen. Maar zorg ervoor dat je mobiele batterij vol is als je weggaat en dat je andere alternatieven hebt als de batterij leeg is. Een reisgids is ook een goede optie als je meerdere landen bezoekt.

Gedrukte routekaart

Een gedrukte routekaart is een must. Een goede routekaart is altijd beschikbaar. Een mobiel kan onderweg kapot gaan, maar een routekaart is altijd een vertrouwde metgezel om je te begeleiden.

Goede nachtrust

Plan waar je kunt verblijven als de nacht valt. Het kan een hotel, herberg, motel of een hostel zijn waar je de auto kunt parkeren en de rest van de nacht kan rusten. Het is aan jou waar je kunt blijven als je maar rekening houd met budgetbeperkingen. Sommige reizigers rusten prima op de achterbank van hun auto, maar als je een te kleine auto hebt helpt dit zeker niet.

Verhelp bestaande problemen

Elk onderdeel van jouw auto moet in goede staat zijn wanneer je een lange rit gaat doen. Motor, banden, velgen, remmen, lichten, versnellingen en de rest moet allemaal in orde zijn. Ervoor zorgen dat de motor goed werkt is wel het belangrijkste. Controleer van alle lampkes op het dashboard om te controleren of ze werken. Alles moet in orde zijn en ervoor zorgen dat de koplampen, de binnenverlichting en de claxon perfect zijn. Je moet weten hoe je lampen moet vervangen als deze onderweg niet meer werken. Transmissie vloeistof, ruitenwissers, remmen, olie en antivries moeten perfect zijn voor vertrek. Als airconditioning, diesel / gas, het verwarmingssysteem in goede staat verkeren ben je klaar om te vertrekken.

Zorg dat de remmen goed werken

Remmen zijn een van de belangrijkste dingen om te controleren voordat je op een lange rit begint. Ze moeten worden gecontroleerd voordat je op reis gaat. Je moet ook weten wat je moet doen wanneer de remmen het niet goed meer doen.

Controleer de autobanden

Banden zijn super belangrijk voor lange ritten en je moet ervoor zorgen dat de bandenspanning overeenkomt met de specificaties in de handleiding. Controleer het loopvlak en als het te laag is moet je nieuwe banden hebben voordat je gaat rijden. Te opgeblazen banden dan nodig is net zo gevaarlijk als banden met de weinig spanning. Als je in een land rijdt waar je moet wisselen van band voor het zomer- en winterseizoen, is het uiterst belangrijk om grip te houden op de wegen met sneeuw, regen en modder. Als je op 50 km / uur op een besneeuwd oppervlak remt, duurt het 30 meter om winterbanden te stoppen, maar zomerbanden hebben 60 meter nodig om te stoppen. Dat is behoorlijk veel verschil. Je moet de wegomstandigheden en bandenverplichtingen van het land waarin je rijdt kennen. Bijvoorbeeld, als je in Duitsland tijdens de winter rijdt en geen winterbanden hebt dan kun je een flinke boete krijgen.

Neem de gereedschapskit mee

Zorg er voor vertrek voor dat je een gereedschapskit hebt om ervoor te zorgen dat je onderweg klaar bent voor een noodgeval. Elke storing tijdens het rijden kan een nachtmerrie zijn zonder gereedschapskit. Vergeet dus nooit om deze mee te nemen op lange ritten.

EHBO-doos voor noodgevallen

EHBO-doos is net zo belangrijk in het geval van een ongeluk onderweg. EHBO-doos moet medische en alle spoedeisende hulp dingen bevatten.

Nummers van noodnummers in uw zak

Noodnummers zijn een must tijdens een lange rit. Onzekerheid kan overal voorkomen en vastlopen in een situatie waarin zware sneeuw of regen kan riskant zijn. En als je geen noodnummer in de auto hebt kan dit een zware tol vragen. Zorg ervoor dat je deze hebt voordat je op reis gaat. Je moet er ook voor zorgen dat je verzekeringspolis herstel langs de weg bevat en dat je een goede reisverzekering hebt. Dit is de beste manier om veilig te blijven tijdens het rijden.

Kleding en extra spullen

Je moet kleding hebben voor het seizoen en ook de deken als het winterseizoen is. Natte kleding door sneeuw of regen kan schadelijk zijn. Een extra kledingstuk helpt tegen sneeuw, regen en andere omstandigheden. Ook is een deken een belangrijke behoefte wanneer het winterseizoen op zijn hoogtepunt is.

Eetwaren

Neem wat gedroogde voedselproducten mee in geval van nood, ook wat water meenemen is een goed idee. Het is voorgekomen dat mensen die onderweg tijdens hevige regen of sneeuwval vast kwamen te zitten en honger en dorst moesten lijden. Het is dus verstandig om extra voedsel bij je te houden.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Antwoord op: {{replyComment.author}}
Alle velden zijn verplicht
Commentaar is succesvol ingediend

Terug naar boven