7 dingen die je moet weten voor je eerste autorit.plan for a lovely drive

De eerste rit op een snelweg kan een intimiderende ervaring zijn. De angst om op een snelweg te rijden komt heel vaak voor, volgens onderzoek. Zo hebben bijvoorbeeld acht miljoen van de 38 miljoen Britse chauffeurs gezegd dat ze 'bijna nooit' op een snelweg rijden. De confrontatie met de snelstromende snelweg met verschillende 3 rijstroken snel verkeer kan voor elke bestuurder eng zijn, maar statistisch gezien is rijden op een snelweg is veel veiliger dan elk ander type weg. Op elke andere weg met snel rijdend verkeer in verschillende snelheden en richtingen kan het behoorlijk lastig worden om te rijden, maar in tegenstelling tot een snelweg waar iedereen in dezelfde snelheid en richting rijdt, is het gemakkelijker te hanteren, zijn er geen scherpe punten bochten of rotondes. Hoewel de snelheid waarin je reist en het volume van auto's je nerveus kan maken, hangt het allemaal af van je denkproces.

Voorbereiding van je rit

Raak niet in paniek en begin je reis door diep te ademen, ontspan voordat je voor het eerst richting de snelweg gaat. Lees de snelwegsectie van de wegcode grondig door en wees vertrouwd met de regels, snelheidsbeperkingen en de lay-out van de snelweg. Maak, voordat je op pad gaat, kennis van de route die je gaat volgen, inclusief de knooppunten, het is niet veilig om een kaart te gebruiken tijdens het rijden en vertrouw niet op satellietnavigatie. Het is goed om van tevoren aantekeningen te maken en alle benodigde informatie op te schrijven. Door je dit gaat doen kun je op zoek naar de relevante tekens. Houd de blinde vlekken in de gaten. Vermijd alles wat de concentratie tijdens de reis zou kunnen belemmeren, zoals mobiele telefoons, gadgets, snacks enz.

Reis niet alleen

Probeer een ervaren chauffeur mee te nemen voor je eerste rit om je vertrouwd te maken met het proces van het rijden op een snelweg. Het geeft een geruststeld gevoel terwijl u vertrouwd raakt met het betreden, verlaten en veranderen van rijstrook op een snelweg.

Rij slim

Bij het binnenrijden van de autosnelweg maak je volledig gebruik van de afrit en bouw je geleidelijk de snelheid op. Rij rustig en blijf bij de eerste rijstrook tot je aan de snelheid went. Elke vorm van aarzeling kan veel verwarring bij andere bestuurders veroorzaken, dus wees er zeker van dat je richting aangeeft want dit zal de andere bestuurders helpen begrijpen wat je gaat doen. Spiegels zijn essentieel tijdens het rijden op een snelweg, dus zorg ervoor dat de jouwe correct staan en schoon zijn. Houd de spiegels goed in de gaten; wees er zeker van dat je bewust bent van alles wat er om je heen gebeurt. Als je eenmaal hebt besloten om van baan te veranderen, houd je eraan. Houd bij het verlaten van de snelweg het uitwisselingsbord in de gaten om te zorgen dat u op de juiste rijstrook blijft.

Limieten niet overschrijden

De snelheden van auto's rondom buurt kunnen vrij lastig zijn om te beoordelen, dus wees voorzichtig tijdens het inhalen. Idealiter zou onnodig inhalen moeten worden vermeden. Gebruik bij het inhalen de gebruikelijke 'spiegel, signaal, manoeuvreer' procedure bij het in- en uitrijden van rijstroken. Het gebruik van richting essentieel, vooral tijdens het wisselen van rijstrook. Een snelle blik over je schouder voordat je de rijstroken verandert, kan je geruststellen dat er niets stiekem in je blinde hoekje glijdt. Weeg nooit in en uit je baan om vooruit te komen. Het is aan te bevelen om op grotere voertuigen zoals vrachtwagens of vrachtwagens te letten, omdat deze veel grotere dode hoeken hebben dan jij is het beter om voldoende afstand te houden. Het handhaven van een veilige afstand tussen jou en de auto voor je, vooral onder natte of ijzige omstandigheden, is van cruciaal belang om ongevallen te voorkomen. De 2-secondenregel is een handige methode om de afstand correct in te delen. Kies een vaste plek zoals een lantaarnpaal of een reclamebord en als de auto ervoor passeert, begin dan 2 seconden te tellen. Als je stopt met tellen zou je datzelfde punt moeten naderen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de afrit van de uitgang voordat je de snelweg verlaat terwijl je uitrijdt, houd je snelheid onder controle. Zorg ervoor dat je niet gaat bumperkleven en te veel links blijven rijden. Dit kan zorgen voor grote boetes of punten op je rijbewijs.

Neem pauzes

Het is absoluut niet raadzaam om aan te raden als je moe bent, dus neem regelmatig een pauze of stop als jij je uitgeput voelt. Vermoeidheid kan het reactiesysteem vertragen, wat uiteindelijk tot ongelukken kan leiden, dus je kunt het beste een pauze van 15 minuten nemen na ten minste 2 uur rijden op langere ritten. Het is altijd aan te raden om te stoppen, iets te eten, een beetje uit te rekken, een dutje te doen en pas weer verder te gaan wanneer je denkt dat weer goed kan rijden. Gebruik deze stops om het oliepeil en remvloeistof te controleren. Ruitenwisser vloeistof en de bandenspanningen zijn ook essentieel belangrijk.

Snelheidslimieten niet overschrijden

De snelheidslimiet op de snelweg is 120 km / uur, maar deze kan variëren op bepaalde stukken. Wees dus alert en let op borden die snelheidsbeperkingen en waarschuwingsborden zijn. Pas op voor variabele snelheidslimieten om doorstroming in drukke tijden te vergemakkelijken. lanterfanter niet! Het veroorzaakt file en ongevallen, dus sta niet stil om te kijken naar de ongevallen aan de andere kant van de snelweg. Probeer de auto goed geventileerd te houden. In geval van slechte zichtbaarheid zet dan de waarschuwingslichten van de auto aan om andere bestuurders te waarschuwen en het stadslicht te laten branden. Als er slechte weersomstandigheden zijn rijd dan langzaam, omdat dit de stress van de situatie zal verminderen. In geval van een probleem moet je zo snel mogelijk naar de vluchtstrook schakelen. Zodra het dan veilig kan bel je voor met jouw eigen telefoon.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Antwoord op: {{replyComment.author}}
Alle velden zijn verplicht
Commentaar is succesvol ingediend

Terug naar boven