De Spring Classic te Monterey, California, 18-20 mei

Liefhebbers van vintage auto’s, dragsters en motorfietsen wachten met spanning op dit evenement - de Spring Classic. Het evenement vindt plaats op 18-20 mei 2018 dus het wachten wordt binnenkort beloond. De Spring Classic is een reeks evenementen en shows gedurende een aantal doorgaans zonnige dagen in Monterey, Californië, misschien wel het mooiste plekje van de Verenigde Staten. De meest uiteenlopende voertuigen komen aan bod, als het maar op benzine loopt. Het evenement heeft in korte tijd een bijna legendarische status gekregen door de strakke organisatie, mooie locatie en brute auto’s en motoren.

Autoraces vormen het hoofdgerecht. Tijdens de Spring Classic kun je autoraces bijwonen waarin vintage auto's uit de jaren 70, 80 en 90 elkaar proberen de loef af te steken. Er wordt geracet in 11 klassen: 1966-1974 Can-Am, 1973-1987 FIA, 1966-1972 Trans-Am 2.5-Liter, 1967-1979 Formula Atlantic, 1974-1994 Stock Cars, 1970-1984 Sports Cars 2-Liter, 1967-1980 Formula Ford, 1990-2007 GTP/LMP/WSC/Daytona Prototype/IMSA GTO, SCCA GT & IMSA RS, 1965-1978 Formula B & 1965-1977 Formula C, and 1955-1961 Sports Cars onder 2.0 liter. Voor elk wat wils dus.

Een van de meest interessante race series is de 1966-1972 Trans-Am 2,5 liter. De Trans-Am-serie werd in 1966 in het leven geroepen door de Sports Car Club of America en de races werden gehouden onder de noemer "Trans-American Sedan Championship". De naam veranderde een aantal keer vaak omdat een sponsor moest worden vermeld. De Trans AM Series bestaat nog steeds en wordt nog steeds breed ondersteund. Italiaanse bandenfabrikant Pirelli verbond onlangs haar naam aan de race serie. Overigens gingen de rondetijden flink omlaag met de introductie van Pirelli P Zero banden. Verwacht bij de races niet al teveel technisch vernuft. Brute power en veel geluidsgeweld zijn de steekwoorden. In ieder geval is spektakel praktisch gegarandeerd.

Er wordt ook met motoren geracet dus prachtig voor diegenen die de motorsport een warm hart toedragen. Het in 2017 in het leven geroepen Historic Motorcycle Exhibitions wordt uitgebreid met nóg meer motoren. Niet alleen kun je de motorfietsen zelf bewonderen, ook aanwezig zijn allerlei accessoires en antiquiteiten gerelateerd aan motorrijden. Tevens worden er prijzen uitgeloofd voor de beste display motor en race motor. Kortom, ook voor motorfanaat is dit evenement meer dan de moeite waard.

Er zijn ook toertochten voor autoliefhebbers die het liever wat rustiger aan doen en voorzichtig omspringen met hun peperdure bezit. Er worden door de organisatie routes uitgezet in de direct omgeving van het evenement. Alle participanten krijgen een routekaart die deze uitgestippelde routes aangeven. Overigens mag er gewoon afgeweken worden van deze routes. De omgeving van Monterey is rijk aan oldtimers en de opkomst altijd erg groot. Hier heb je kans echte klassiekers te zien, ook zeldzame modellen. Bevind je je in de omgeving van Monterey dan kom je ogen en oren tekort om al dat moois in het wild aan te treffen. Een terrasje pakken met uitzicht op een drukke weg is aan te raden.

Er is ook aandacht voor drag racing middels het ‘Nitro Revival’ evenement. Waarschijnlijk de grootste publiekstrekker tijdens de drie dagen. In Amerika is drag racing een ongekend populaire discipline en tijdens Nitro Revival worden er enkele tientallen vintage dragster van stal gehaald en gedurende 3 dagen getoond in de paddock. Genoeg tijd om veel foto’s te maken dus. Er is zelfs kans dat je mag plaatsnemen in een van de racemonsters. Als afsluiter zullen alle dragster op het rechte stuk van het circuit hun motoren starten. Neem je oordoppen mee?

Trouwens, gaat jouw hart harder kloppen van hot rods en street rods dan ben je ook van harte welkom. Er staan er enkele tientallen op display dus je kan je hart ophalen. Vergeet je camera niet!

Mazda Laguna Seca - de ultimeme plek voor autoraces

De Spring Classic vindt plaats op het Mazda Raceway Laguna Seca. Een legendarisch circuit op een van de mooiste plekken van de Verenigde Staten: het Californische schiereiland Monterey. Dit is een groot internationaal cicruit met een iconische naam. De lengte is een goede 3,6 km. Het circuit werd gebouwd in 1957 en speelt nog steeds gastheer voor een variëteit aan diverse raceklasses, zoals de American Le Mans Series, de Rolex Sport Car Series en de MotoGP.

Gezien de inspirerende omgeving en het legendarische circuit is er wellicht geen beter plek te verzinnen om de Spring Classic te organiseren. Laguna Seca is bij uitstek de plek voor een dergelijke samenkomst. De plek kan worden gezien als een heilige graal voor de autosport. Monterey is zonder twijfel een uitverkoren plek.

Organisatoren zeggen dat ze iets speciaals hebben georganiseerd voor mensen die auto en motorcultuur omarmen. Het komt zelden voor dat er zo’n rijk assortiment aan verschillende auto’s verzameld zijn op een plek. Je zal over de hoofden van echte “petrolheads” kunnen lopen. Steve Gibbs, de organisator van de show zegt zelf dat het een onconventioneel evenement is waarin de mooiste auto’s in Amerika en Canada verzameld zijn. Uniek dus.

Geniet van alle actie zonder op comfort in te boeten door te kamperen op Mazda Raceway Laguna Seca. Wil je je volledig onderdompelen in het evenement en tot de late uurtjes met gelijkgezinden feest vieren dan is kamperen de beste optie. Kamperen op Laguna Seca zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Alle kampeerplaatsen kunnen worden gereserveerd via het Mazda Raceway Laguna Seca Ticket Office en Welcome Center door te bellen naar 001-831-242-8200. “Premier” en “Reserved” kampeerplekken kunnen alleen worden gereserveerd door het ticketkantoor te bellen.

Als je benzine door je aderen hebt stromen houdt en geen plannen hebt, moet je absoluut een kaartje kopen. Dit evenement is een vliegticket waard want de Spring Classic is een niet te missen evenement. Verplichte kost voor de echte auto- en motorfanaat.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Antwoord op: {{replyComment.author}}
Alle velden zijn verplicht
Commentaar is succesvol ingediend

Terug naar boven