Alles wat u moet weten over driftbanden

Wat Zijn Driftbanden?

Driften is een sport waarbij de bestuurder met relatief hoge snelheid door bochten scheurt om de banden te laten slippen en over een relatief lange afstand te glijden. Deze sport is vrij genadeloos en degraderend voor normale banden. Daarom is men op de proppen gekomen met speciale driftbanden, en het wordt nog beter.

Het kenmerk van een goede driftband is een ondiep en bijna kaal loopvlakpatroon met brede groeven, sterke hoofdribbel en hard gevulkaniseerd rubber dat zowel sterkte als duurzaamheid biedt. Wanneer driften een dagelijkse standaard wordt voor racers zoals u en ikzelf, kunnen gewone banden het laten afweten en niet de vereiste prestaties leveren. Daarom zijn banden die specifiek geoptimaliseerd zijn om te driften, broodnodig wanneer u iets wilt bereiken in deze sport.

Driftbanden klinken dan wel uniek en exclusief, ze zijn redelijk makkelijk te vinden. Het vinden van de allerbeste band die maximale prestaties en duurzaamheid biedt, is natuurlijk geen lachertje. Lees vooral verder om te weten te komen wat onze favoriete top vijf is.

Welk Type Banden Wordt Gebruikt Voor Driften?

Geen gewone banden, dat is duidelijk. Algemeen gesteld dient u op zoek te gaan naar voorbanden met een breed en agressief profielpatroon. Deze patronen komen vaak voor in V-vormen, of met brede en diepe groeven en lamellen. De hoofdribbel is meestal aangepast om aan meer druk en stress te kunnen weerstaan, en om immuun te zijn tegen brand en hitteschade. De zijwanden zijn meestal versterkt om een betere grip op de grond te bieden, en om wrijving te verminderen.

De banden aan de achterzijde, i.e. banden die effectief driften, hebben meestal een ietwat minder diep profiel, en soms zelfs helemaal geen profiel. Dit bevordert niet alleen een makkelijke manouvreerbaarheid, het vermindert tevens wrijving en hitte, én laat minder rubber achter op het wegdek.

Naast het loopvlakpatroon speelt ook de duurzaamheid een belangrijke rol. Driften kan het loopvlakpatroon van de banden verslijten, en kan zo nefast zijn voor het materiaal. Zorg er daarom voor dat het rubber dat u gebruikt, specifiek weerstand kan bieden aan druk en stress, en dat het niet gevoelig is voor burn-out.

Welke Maat Banden Voor Driften?

Elke maat die het best bij uw voertuig past, zou werken. Maar voor een drift-ervaring van hoogwaardige kwaliteit is de best mogelijke keuze een band met een breder formaat en een lager profiel. Drift racers hebben bredere banden nodig omdat deze een betere grip en een wijder oppervlak bieden. Dit zou het best zijn voor gebruikers die hun auto evenwichtiger en stabieler willen houden. Het voordeel van banden met een lager profiel is dan weer dat de auto minder kracht nodig heeft om het koppel op te wekken dat deze banden doet draaien.

Bovendien moeten driftbanden meestal geoptimaliseerd worden om aan uw behoeften te voldoen. Als u op een hogere versnelling doelt, zijn smallere, kleinere banden de beste optie. Indien u eerder een topsnelheid wenst te behalen, kiest u best voor grotere banden.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw banden ook bij uw voertuig passen. Koop geen banden die goed kunnen driften, maar niet perfect passen. Algemeen gezien opteert u best voor banden waar u zich het meest comfortabel mee voelt.

Hoe Slecht Is Driften Voor Banden?

Driften kan negatieve gevolgen hebben voor banden, vooral hun loopvlakpatronen en prestaties. Driften leidt mogelijk tot slijtage van de loopvlakpatronen; groeven die ooit diep en veelbelovend waren, kunnen versleten en ondiep worden. Daarom is het noodzakelijk om aanvankelijk banden te kopen met ietwat ondiepere groeven, om de hoeveelheid wrijving en overmatige slijtage te verminderen.

Driften kan ook oververhitting in de banden veroorzaken, waardoor ze ofwel kunnen smelten en roken, of zelfs helemaal in brand kunnen schieten. De beste banden om te driften zijn daarom vervaardigd uit hittebestendig materiaal, deze zijn zowel veiliger als secuurder. Om de beste ervaring te hebben bij het driften, koopt u best uitsluitend gespecialiseerde driftbanden.

Waar Driftbanden Kopen?

Online Driftbanden vinden is een makkie. Er zijn honderden websites en merken die zowel tweedehandse als nieuwe driftbanden verkopen. Het echte probleem is echter het vinden van een goed merk. We begrijpen maar al te goed dat wanneer u veel tijd en geld investeert in iets, dat u ook wilt dat het van uitstekende kwaliteit is.

Daarom hebben we voor uw gemak een lijst samengesteld van de vijf beste driftband-merken.

Falken Driftbanden:
Falken Banden zijn reeds sinds 1983 op de markt, en hebben de afgelopen 35 jaar niet stilgezeten. Falken Banden staat voor groei, ontwikkeling en een gelijke tred aanhouden met de ommezwaai van het universum, en dat hebben ze erg goed gedaan.
Falken Driftbanden hebben een loopvlakpatroon van uitstekende kwaliteit dat zo goed als onverslijtbaar is. Hun technologie is ongelooflijk innovatief, dus wij zijn helemaal niet zo verrast.

Federal Driftbanden:
Federal banden zijn twintig keer beter dan eender welke band die we op de markt hebben gezien, en u zult snel weten waarom. Deze banden komen met een hogere stabiliteit en een stevigere grip omdat de zijwanden zowel stijf als stevig zijn. De loopvlakontwerpen zijn ontworpen om maximale prestaties te leveren en zijn meestal V-vormig. Wij waren absoluut gek van deze banden, en u zult dat ook zijn.

Kenda Driftbanden:
Kenda betekent “geboren uit zuiver water” en als het gaat over het aanbieden van zuiverheid en exclusiviteit, heeft Kenda die naam zeker en vast waargemaakt. Het merkt beschikt over een enorm aanbod aan banden die kunnen worden geoptimaliseerd voor extreem driften. Deze banden hebben enorm unieke loopvlakpatronen en een heuse dodengreep op de weg.

Nexen Driftbanden:
Nexen heeft de buiging van de onlinemarkt gezien, en hun 71 jaar ervaring in de branche heeft ervoor gezorgd dat ze niet alleen uitstekend, maar ook nog eens overheersend zijn. Hun serie driftbanden heeft brede, lineaire groeven, diepe lamellen en een hoofdribbel die even sterk is als hun belofte. Hun duurzaamheid verzekert de prestaties van uw band.

Dunlop Driftbanden:
Hoe zouden we deze kunnen vergeten? De Dunlop Driftbanden zijn misschien de enige banden die we al een tijd kennen, en daar hebben we onze redenen voor. De banden zijn ontworpen met unieke en uitstekende loopvlakpatronen die zorgen voor een veilige grip op de weg, en vervaardigd uit materiaal dat aanslag vermindert en wat genade verleent aan het anders genadeloze asfalt.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Antwoord op: {{replyComment.author}}
Alle velden zijn verplicht
Commentaar is succesvol ingediend

Terug naar boven