Wanneer is de beste tijd van het jaar voor een olieverversing?

Routineonderhoud is een van de belangrijkste dingen om te onthouden als het gaat om het veilig op de weg houden van uw voertuig. Een olieverversing is een kritiek onderdeel van het routine-onderhoud van uw voertuig. Door up-to-date te blijven over regelmatige olieverversingen, kunt u ervoor zorgen dat uw voertuig een lang, gezond leven heeft. Natuurlijk, terwijl u zich misschien realiseert dat oliewisselingen belangrijk zijn, begrijpt u misschien niet waarom ze belangrijk zijn.

Waarom zou u een olieverversing moeten krijgen?

Olieveranderingen spelen een belangrijke rol bij het draaiende motorvermogen van uw auto. Dit komt omdat de motor in uw voertuig veel bewegende delen heeft. Wanneer uw motor loopt, bewegen de onderdelen en wrijven ze tegen elkaar aan. Deze beweging en kracht creëert warmte die, indien niet behandeld, schade kan veroorzaken. Olie smeert uw motor en absorbeert warmte, zodat de interne onderdelen van uw motor in harmonie werken zonder oververhitting.

Helaas zal na verloop van tijd de olie in uw motor kapot gaan, waardoor het vermogen om motoronderdelen te smeren en warmte te absorberen, vermindert. Het is belangrijk om uw motorolie te verversen voordat deze kapot gaat en resulteert in potentieel catastrofale motorproblemen.

Nu dat u weet waarom, is het tijd om uit te zoeken wanneer

Over het algemeen is het aan te raden om de olie in uw voertuig elke 5.000 tot 10.000 km of elke vier maanden te laten vervangen. Het naleven van dit schema helpt u om uw voertuig in de best mogelijke staat te houden en biedt u een beetje ruimte om uw olie te verversen op een tijdstip dat het gemakkelijkst voor u is.

Combinatie van routine lentelente met uw olieverversing

Rijden in de winter kan moeilijk zijn voor uw voertuig. Lage temperaturen, zout en zware sneeuwval zijn slechts enkele van de dingen die van invloed kunnen zijn op de prestaties. Daarom is het belangrijk om, zodra de winter voorbij is, je auto een nieuwe start te geven om je op te laden voor de zomer. Wanneer u stopt met uw plaatselijke expert, kunnen we uw voertuig plannen voor routine-seizoensonderhoud, waaronder:

  • Inspecteren van riemen en slangen
  • Inspecteren van uw ruitenwissers
  • Testen van de sterkte van uw batterij
  • Controle van uw koelvloeistofniveau's
  • Testen van uw A/C-systeem
  • Controleren van de loopvlakken en druk van uw band
  • En meer!

Bovendien kunnen we de olie van uw motor verversen, zodat deze perfect in staat is om uw voertuig heel de zomer netjes op de baan te houden!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Antwoord op: {{replyComment.author}}
Alle velden zijn verplicht
Commentaar is succesvol ingediend

Terug naar boven