Geselecteerde filters

Vredestein Ultrac Satin Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk

EU labeling


tot

Verkoper

Vredestein Ultrac Satin banden

De Vredestein Ultrac Satin is een zomerband toegespitst op auto’s in het hogere segment en SUV’s. De band is ontstaan uit een samenwerking tussen het Nederlandse Vredestein en het Italiaanse ontwerpbureau Guigiaro. Het is een band waar Vredestein zelf het label “een hoogwaardige band met ultramoderne technologie” aan plakt. Bovendien wordt ook gerept over duurzaamheid en een korte remweg, zonder dat er wordt ingeboet op comfort en brandstofverbruik. Het moge duidelijk zijn, het gaat hier om een band met torenhoge aspiraties, bedoeld voor de veeleisende gebruiker. De vraag is alleen, worden de claims van Vredestein daadwerkelijk waargemaakt?

Een band voor grote en zware auto’s

De band is Vredesteins antwoord op ontwikkelingen in de automarkt. Auto’s worden over het algemeen groter en krachtiger. Ook plug-in hybrides en elektrische auto’s zijn zwaar, mede door de grote accu’s, en beschikken bovendien over veel vermogen. Dergelijke auto’s vergen van het rubber en een competente band ontwerpen voor dergelijke auto’s vereist innovatie en investeringen in R&D. Het resultaat van deze investeringen is de Ultrac Satin, een hoogwaardige zomerband die het rijgedrag van dure auto’s naar een hoger plan tilt en tegelijkertijd CO2 uitstoot beperkt.

Een vernieuwd loopvlak

Het loopvlak van de Ultrac Satin is flink onder handen genomen. Er is een hars aan het rubber toegevoegd wat verbeterede grip tot gevolg heeft. Speciale Z-vormige groeven in het rubber zorgen voor prima grip in regenachtige condities. De meeste automobilisten met een auto in het topsegment zijn veeleisend op het gebied van rijgedrag en stuurprecisie. Wat dat betreft gooit de Ultrac Satin hoge ogen, want een asymmetrisch loopvlak zorgt voor prima controle.

Een lust voor het oog

De samenwerking met de Italianen van Guigiario heeft ook z’n vruchten afgeworpen. Normaliter wordt een autoband niet gezien als een stijlelement van een auto. Toch hebben de looks van de autoband wel degelijk invloed op het totaalplaatje en een fraaie zomerband draagt bij aan het imago van de auto. Italianen zijn natuurlijk stijlmeesters bij uitstek en inderdaad, de Ultrac Satin ziet er prachtig uit.

Verbeterde remprestaties

De remweg van de Ultrac Satin verdient verdere aandacht. Deze is namelijk flink gereduceerd in vergelijking tot de voorganger, de Ultrac Cento. Maar liefst 3.3 meter minder bij snelheden van 80 kilometer per uur. Flink (te) hard rijden kan ook met de Ultrac Satin, een snelheidsindex van W en Y betekent dat er tot 270 en 300 kilometer per uur mee gereden kan worden.

Kortom, de Vredestein Ultrac Satin is een band voor de veeleisende automobilist die niet wil beknibbelen op prestaties en bovendien de Nederlandse autobandensector een warm hart toedraagt.

Vergelijk tot 4 producten:

van 72
meer bekijken 20
van 72
Dit is een gesponsorde advertentie
Terug naar boven