Geselecteerde filters

Aanhangwagen Banden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk

Toon alles

Verkoper

Prijscategorie

Aanhangwagenbanden

Wanneer men denkt te verhuizen, haalt men meteen de aanhangwagen vanuit de schuur om deze te gebruiken. Het is echter belangrijk dat u zich informeert over de wettelijke vereisten inzake het laadvermogen en de afmetingen van de aanhangwagen.

Er zijn in Nederland twee soorten aanhangwagens – die met een laadvermogen groter dan 750kg, en lager. Afhankelijk van welke aanhangwagen u heeft (of wenst aan te kopen), moet u ook kijken naar bijvoorbeeld de behoefte voor een kenteken en natuurlijk de banden voor de aanhangwagen. Met de juiste banden verhoogt u namelijk de verkeersveiligheid van uw aanhangwagen.

Banden voor aanhangwagens

De banden van uw aanhangwagen zijn het enige onderdeel dat uw wagen verbindt met het asfalt en daarom dus een zekere invloed heeft op uw veiligheid. Uw aanhangwagenbanden dienen aan de juiste bandenspanning te voldoen – de correcte druk kunt u makkelijk online terugvinden. De bandenspanning van aanhangwagenbanden is indien mogelijk nog belangrijker dan bij gewone wagens.

Weet u wanneer u voor het laatst nieuwe banden op uw aanhangwagen heeft gemonteerd? Officieel is het slechts noodzakelijk om de banden van een aanhangwagen te wisselen na een periode van zeven jaar. Hoe lang uw huidige banden op uw aanhangwagen staan, kunt u makkelijk terugvinden door het DOT-nummer op de banden te controleren, deze nummer licht u namelijk in over de exacte productiedatum van uw aanhangwagenbanden.

Zelfs wanneer er niets aan de banden te zien is met het blote oog, kunt u ze in sommige gevallen best vervangen. Zeker na verloop van tijd slijten de banden wat af. Ze verliezen niet echt veel profiel, maar vertonen wel scheurtjes door de droogte, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot een klapband. Om dit te voorkomen wisselt u best op tijd en stond uw banden om zo met een gerust gemoed de weg op te gaan met uw beladen aanhangwagen.

Welke autobanden voor uw aanhangwagen u best koopt, kunt u zelf kiezen. Zorg vooral voor aanhangwagenbanden met een deftig profiel en loopoppervlak, die om en bij de 750kg kunnen torsen indien u uw aanhangwagen op haar maximale capaciteit wenst te gebruiken. Dit zorgt voor een ultiem veiligheidsgevoel. 

Vergelijk tot 4 producten:

van 37
meer bekijken 17
van 37
Ist eine bezahlte Anzeige
Terug naar boven