Geselecteerde filters

Petlas autobanden

Filteren op:

Open filters

Index

Prijs

tot

Merk

Toon alles

EU Labeling


tot

Verkoper

Extra Opties

Petlas autobanden, onbekend maar niet onbemind

De autobandenbranche wordt gedomineerd door bedrijven die in sommige gevallen al meer dan honderd jaar actief zijn. De firma’s Michelin en Pirelli produceren al sinds de 19de eeuw rubber banden. Je daar tussen wurmen als nieuwe speler is geen sinecure! Toch is het de Turkse bandenfabrikant Petlas gelukt om marktaandeel te vergaren en een gerespecteerde speler te worden in de autobandenbranche. Reden om Petlas onder de loep te nemen.

Vliegtuigbanden aan de basis van Petlas autobanden

Petlas ontstond in 1976 in Turkije. Op dat moment zuchtte het land onder handelsembargo’s opgelegd door de internationale gemeenschap na de Turkse invasie van Cyprus. Met afgesloten internationale afzetmarkten werden de pijlen op de nationale markt gericht. Zo werd Petlas de hoofdproducent van vliegtuigbanden voor de Turkse luchtmacht.

De eeuwwisseling, productie van Petlas autobanden neemt een vlucht

Na een redelijk stormachtige ontwikkeling in de jaren 80 en 90 begint het concern rond de eeuwwisseling met de ontwikkeling van autobanden. De eerder opgelegde sancties zijn dan verleden tijd en de Europese bandenmarkt ligt open voor de Turken. In rap tempo wordt er een serie autobanden ontwikkeld, in eerste instantie voor 13, 14, 15 en 16 inch velgen.

Anno nu. Petlas breidt het assortiment autobanden uit

Anno 2017 behelst het assortiment ook banden voor grotere velgen en SUVs, tevens zijn er ook winterbanden beschikbaar. Petlas banden zijn een prima alternatief voor eenieder die kwaliteit verlangt maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen. Door de productie in Turkije zijn Petlas banden over het algemeen voordelig zonder in te boeten op kwaliteit.

Vergelijk tot 4 producten:

van 175
meer bekijken 20
van 175
Ist eine bezahlte Anzeige
Terug naar boven